RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaper fremtidens arbeidsplass


Bendik Mjaaland (24) bruker sommeren til å gjøre teori om til praksis.
Bendik Mjaaland (24) bruker sommeren til å gjøre teori om til praksis. Foto: Unknown
- Dette har vært så spennende at jeg ikke engang savner å ha sommerferie, sier Bendik Mjaaland som har sommerjobb i Accenture.

ULLERN: Bendik Mjaaland (24) fra Ullern er en av totalt 14 studenter som lager fremtidens arbeidsplass hos Accenture på Fornebu i sommer. Ullerngutten går sivilingeniørstudiet i kommunikasjonsteknologi på NTNU i Trondheim og benytter sommeren til å sette det han har lært ut i praksis.

- Denne sommeren er jeg forsker, innovatør og student på en og samme gang. Samtidig er prosjektet et forsknings- og utviklingsprosjekt hvor vi får muligheten til å jobbe på et nivå der vi får mye tillit og være med å forme prosjektet innenfor gitte rammer, sier Mjaaland.

Fremtidens arbeidsplass

Bendik jobber på sommerens hovedprosjekt Next Generation Workplace, som har som mål å utvikle en helt ny måte å jobbe på.

- Her skal studentene i løpet av sommeren utvikle en portal som binder mennesker, kunnskap og teknologi sammen for å skape et mer effektivt og samhandlende arbeidsmiljø. I denne portalen kan man for eksempel enkelt søke etter eksperter, dokumenter og opplæringsvideoer innenfor ulike fagområder. Videre har man muligheten til å se personers tilgjengelighet og kontakte dem over for eksempel chat eller videokonferanse. Dette gjør at kommunikasjonen kan skje akkurat når man vil, hvor man vil og hvordan man vil, sier prosjektleder Lars Erik Sonerud.
I tillegg til dette jobber Mjaaland med nye måter å bruke teknologi på innen datasikkerhet.

- I Next Generation Workplace skal det være mulig å skrive et dokument og deretter bruke tommelfingeren din for å garantere at det er du som har skrevet dokumentet. Dette kalles en biometrisk signatur og Accenture er blant de første i verden som benytter denne type teknologien for denne hensikten, påpeker Mjaaland.

Har gitt mersmak

Accenture har i over ti år tatt inn studenter fra universiteter og høyskoler over en periode på sommeren. Hensikten er at de skal ha en spennende og lærerik sommerjobb og at de skal bli bedre kjent med konsulentbransjen gjennom å jobbe med utfordrende prosjekter. Mjaaland var også med på hovedprosjektet i fjor og innrømmer at de to somrene totalt sett har gitt ham mersmak på konsulenttilværelsen.

- Å jobbe i Accenture kunne absolutt vært aktuelt for meg. Hvis jeg får et konkret jobbtilbud kommer jeg nok til å tenke nøye igjennom dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere