*Nettavisen* Nyheter.

Skaper interne konkurranser

Unge svømmere får ikke lov til å konkurrere i idretten. Svømmerne klarte ikke å la være, de måtte leke seg med sine egne konkurranseregler under rekruttstevne på Nordvet Bad i helga.

Kalbakken: Nå må unge svømmere reise til Sverige for å konkurrere i idretten, fordi Norges Idrettsforbund har bestemt at barn under ti år ikke får lov til å delta i svømmekonkurranser med medaljer.
Fungerende leder for Svømmeklubben Speed, Thor-Inge Jacobsen, er misfornøyd med reglene.
- Barn konkurrerer med hverandre hele tiden. Allerede i barnehagen viser de et konkurranseinstinkt. Derfor synes jeg at aldergrensen for å konkurrere i svømming kunne vært litt lavere, sier han og understreker at kun unge svømmere som ikke er lisensutøvere kunne delta på rekruttstevnet lørdag.
Men selv om klubben ikke har lov til å vise 1-, 2- og 3.plass, har deltagerne fortsatt like stor lyst til å konkurrere. De leker seg med sine egne konkurranseregler.
- Det der var lett, altså, stråler Tobias Helsing (9) som absolutt vil understreke at han fikk beste tiden på 46,42 sek. i øvelsen 50m. fri for gutter.
- Jeg trodde aldri jeg skulle klare det, men det var kjempegøy å være først i mål. Bare man har sterk nok vilje kan man klare alt, sier han bestemt.
Stina Victoria Nordberg (9) er heller ikke fornøyd med idrettsforbundets konkurranseregler.
- Jeg har kjempelyst til å konkurrere, derfor er det dumt at vi ikke får lov, slår hun fast.
Venninnen og den unge svømmeren Sara Basmoen mener at både deltagerne og besøkende er konkurranse-innstilte på stevnene.
- Vi heier på hverandre hele tiden, men det er allikevel ingen som blir sure når man taper, understreker hun.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag