*Nettavisen* Nyheter.

Skaper suksess med andre

– Du må selv være med å utrette de forskjellene du ønsker i verden, sier Shafi Adan som i høst organiserte leksehjelp for medelever på Bjørnholt skole. Foto: Øystein Dahl Johansen

Da Shafi Adan (18) fikk høre at man kunne spare store penger på mindre dropout i skolen, bestemte han seg for å gi leksehjelp til medelever.

BJØRNHOLT: – Det dropper ut 18.000 elever fra videregående hvert år. To tredjedeler av disse har minoritetsbakgrunn. Beregninger viser at man ved å få tilbake én tredjedel vil spare fem milliarder kroner. Motivasjonen er å gjøre en forskjell og hjelpe andre ungdommer, sier Shafi, som går i 3. klasse allmennfag på Bjørnholt skole.

Engasjert

Shafi ble kåret til Årets unge leder på NHO-konferansen i januar i fjor. Han sitter i en rådgivningsgruppe, med blant andre politiet, samt en rådgivningsgruppe i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. Han har vært med på å arrangere Gründercamp og utdanningsmesse på skolen. I tillegg er han engasjert i Agenda X, som er Antirasistisk senters ressurssenter for ungdom.

– Alle er ikke like heldige, og jeg vil skape et opplegg rundt ungdom slik at de kan lykkes i livet. Men suksess skapes bare i samarbeid med andre, sier gründeren som startet egen bedrift og solgte leksehjelp-programmet inn til Bjørnholt skole.

Han ansatte bachelor- og masterstudenter som lærere og en gruppe elever fikk tilrettelagt hjelp til lekser på ettermiddagen. Skolen skal ifølge Shafi være så fornøyd med opplegget at de vil fortsette med det til våren.

Mange jern i ilden

Shafi liker å se på seg selv som gründer og entreprenør. Den driftige 18-åringen har lyst til å studere på Harvard, men ser først og fremst muligheten for å utvikle firmaet sitt her hjemme, så derfor satser han på siviløkonomistudier på BI.

– Jeg har mange jern i ilden. Nå er ilden varm. Siden det har vært en suksess på Bjørnholt kan det bli det på andre Oslo-skoler også. Du må selv være med og gjøre den forskjellen du ønsker i verden, sier Shafi og siterer Gandhi.

18-åringen er engasjert på mange nivåer, har men får likevel tid til skolearbeid.

– Pappa brukte å si at man må ofre noe for å komme noe sted. Før pleide jeg å sove lenge, men nå ofrer jeg noen timer søvn og får utrettet masse, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag