RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaper viktig arena


Halimo Mohammed forteller engasjert om alt som arrangeres på Bjørndal grendehus til statsråd Audun Lysbakken og byråd Anniken Hauglie. Her sammen med Istartin Issak, som ofte hjelper til på arrangementer.
Halimo Mohammed forteller engasjert om alt som arrangeres på Bjørndal grendehus til statsråd Audun Lysbakken og byråd Anniken Hauglie. Her sammen med Istartin Issak, som ofte hjelper til på arrangementer. Foto: Foto: Marte Kristiansen
Somaliske Halimo Mohammed betyr mye for nærmiljøet på Bjørndal, og er med på å skape et samlingspunkt for innvandrere i bydelen. Statsråden er imponert.

BJØRNDAL: – Det er spennende å se hvor mye som foregår her i landets mest flerkulturelle bydel, sier statsråd Audun Lysbakken.

Han og byråd Anniken Hauglie har tatt turen til Bjørndal grendehus for et årlig møte i forbindelse med Handlingsprogram Oslo Sør, som har som hovedmål å forsterke integrering og inkludering, samt å bedre folkehelse og bomiljøene i bydel Søndre Nordstrand.

Tilhørighet

Halimo Mohammed, som står bak Organisasjon for somaliske kvinner, barn og unge, tar stolt imot besøket.

Den engasjerte kvinnen tilbyr aktiviteter for å styrke somaliske kvinners tilhørighet, og barn og unges deltakelse i samfunnet.


– Vi har tatt med mødre og barn på grillturer og opplevelsesturer i håp om at det skal få mødrene til å bli flinkere til å gå tur, ta med barna ut, finne på aktiviteter sammen og bli bedre kjent med både hverandre og nærmiljøet.

I tillegg er det også blitt arrangert fotballkamper, grillturer, jentekvelder og matkurs.

Viktig opplæring

Organisasjonen legger også stor vekt på svømmeopplæring av både barn og voksne.

– Bakgrunnen for dette er at få foreldre kan svømme, og derfor lærer heller ikke barna det. I 2008 druknet et somalisk barn i Hvervenbukta. Etter dette har mange foreldre innsett nødvendigheten av svømmeopplæring. Om mødrene lærer seg å svømme, så får døtrene også lov til å svømme, forteller Mohammed.

Samlingssted

Halimo og hennes medhjelpere mener det er viktig å ha en arena hvor man kan møtes.

– Her blir mye viktig informasjon delt, og man utveksler erfaringer. Det er mye lettere når man kan ta det muntlig her hvor mange samles, forklarer de.

Lysbakken mener det foregår mye viktig i bydelen, og mener de somaliske kvinnene på Bjørndal må være noen av de mest aktive i Oslo.

– Jeg blir optimistisk av å være her. Her er det veldig konkrete ting som gjøres for bedre integrering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere