RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skapt for norske forhold


 
 
Denne telefonen tåler de fleste værtyper, i tillegg til ni ganger Volvo 240. Men for salongrifla måtte den gi tapt.

SE VIDEO: Vi har kastet, kjørt over og skutt Nokia 3720 Classic.

AMOBIL.NO: Nokia 3720 er den siste i rekken av robuste telefoner fra Nokia. Den er IP-54 godkjent og skal da tåle både støv og vannsprut. Telefonen er også meget godt polstret, og tåler derfor både fall og slag.

Vi utsatte 3720 for ekstreme mengder juling, og den kom fra det meste i overraskende god behold. Vi gjorde telefonen søkkvåt, gravde den ned i snø, mistet den fra 15 meters høyde og kjørte over den med bil.

Etter alt dette var telefonen fortsatt i forholdsvis god stand. Noen riper var det blitt, men disse var fortsatt overfladiske. Skjermen tok kvelden da vi for tiende gang kjørte over den med bil.

Se og også disse krasjtest-videoene av robuste mobiler:

God på meldinger

Telefonen har store gode taster. Når man skal skrive meldinger med den går dette som en drøm. Hele meldingssiden er satt opp slik at man får lagt inn både mottaker, melding og eventuelle multimedia-elementer på samme sted. Dette gjør at det å skrive meldinger på 3720 går svært knirkefritt.

Skjermen til Nokia 3720 holder også mål i den prisklassen den tilhører, og er betraktelig bedre enn den vi finner i Samsungs robuste B2100. Størrelsen, oppløsningen og fargene er gode, og fungerer godt under alle forhold.

Mangler GPS

Å surfe med 3720 går ikke veldig raskt, så dette er ikke mobilen for deg som er glad i å være mye på nettet. Nokia har forhåndsinstallert nettleseren Opera Mini på telefonen, noe som gjør at det går overraskende greit å komme seg på internett for å sjekke småting.

Telefonen har også innebygde kart, noe som er greit for å sette opp eventuelle reiseruter, eller se på aktuelle turområder, men vi savner GPS på telefonen. Dette hadde nok gjort telefonen hakket mer appellerende for de som er mye ute i skog og mark.

Greit kamera

Telefonen kommer med et to megapikslers kamera, noe som er helt standard i denne prisklassen. Det tar ikke spesielt gode bilder, men i godt sollys er det ikke helt galt. Kameraet egner seg best til bilder som skal sendes på MMS.

Det følger også med et minnekort på 1 GB, som er et greit supplement til telefonen. Man trenger uansett ikke mye minne på telefonen, da det kun er 2.5 mm lydutgang, og hodesettet som følger med er heller dårlig.

Bildene man tar med kameraet er også så små at de aldri vil fylle opp minnebrikken på telefonen. Dette er ingen mulitmediamobil, men man har muligheten til å bruke den som mp3-spiller hvis man virkelig vil.

Nokia 3720 er en telefon hvor du får mye for pengene om du ser etter en telefon som både er god på ringe- og SMS-fronten, har et greit kamera, god nettleser og samtidig tåler å få seg en real trøkk.

Det finnes få alternative telefoner som tåler mye og som samtidig leverer så godt på andre punkter som 3720 gjør. 3720 koster dessuten bare rett over tusenlappen. Vil du ha en telefon som tåler enda mer, for eksempel å senkes ned i vann, kan du ta en titt på Sonim XP3 Quest.

Finn beste pris på Nokia 3720 Classic på Prisguide.no

Les hele testen på Amobil.no

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere