RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skapte jungelstemning


Kenguruene ble spilt av noen av de eldste i korpset. Her Mari Skoge (t.v.) og Kristi Larsen Mariussen.
Kenguruene ble spilt av noen av de eldste i korpset. Her Mari Skoge (t.v.) og Kristi Larsen Mariussen. Foto: ALLE FOTO: Privat
Elefantbrøl og apeskrål blandet med sang, dans, teater og korpsmusikk. Dette fikk en fullsatt teatersal på Karlsrud skole oppleve sist helg.

KARLSRUD: Kun ved hjelp fra jungeltelegrafen greide Karlsrud skoles musikkorps å samle over 150 foreldre, besteforeldre og korpsvenner til premièren av musikalen "Jonas i jungelen" sist helg. I tillegg fikk elevene på 1.-4. trinn ved skolen oppleve den fargesprakende forestillingen ved skolestart mandag.

– At korpset kan spille visste de fleste oppmøtte. Men at det fantes så mange skuespiller-, sang- og dansetalenter i korpset, kom som en overraskelse på flere i salen, sier dirigent for korpset Anita Fogge. Dette er første gang korpset har satt opp en slik forestilling.

Involverer alle

– Det er alltid en utfordring for et korps å finne på noe som involverer og er morsomt for hele gruppen – både aspirantene, juniorkorpset og hovedkorpset, sier Fogge. Dermed kom dirigentene Anita Fogge og Sarah Wennersberg på ideen med å øve inn en musikal der alle er med, enten i bandet, på scenen eller begge deler.

– Noen foreldre var nok litt skeptiske da de fikk vite at alt skulle øves inn på halvannen måned, samtidig som kostymer skulle sys og kulisser snekres, sier Fogge. Men med stor entusiasme fra alle hold skulle det vise seg å gå strålende.

Søte apekatter

"Datteren min har ikke snakket om annet hele siste uka" lød kommentaren til en av aspirantforeldrene. Aspirantene hadde opptil flere sang- og dansenumre på scenen.

– Alle aspirantene gjorde en kjempeinnsats utkledd som aper, sier dirigenten. Juniorene var like flotte, i løvekostymer. Også mange av de eldste hadde roller, utkledd som alt fra kenguru, rotte, struts, elefant og skilpadde til Jonas selv og faren hans. For en del av musikantene ble det mange vekslinger mellom scene og korps.

– Applausen knapt ville gi seg etter endt forestilling, og for musikantene var det en annerledes opplevelse, med masse moro på tvers av både aldersgrupper og ferdigheter, avslutter Anita Fogge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere