*Nettavisen* Nyheter.

Skapte sjakkjubel

Spillerne fra Nordseter ungdomsskole tok 2. plassen i NM i sjakk for skolelag 2010. Laget besto av Markus Moripen, Paul Oskar Baltzersen, Johan Foss Eilertsen og Markus Aasebø. Foto: Privat

Nordstrand sjakklubbs ungdom (NSKU) har deltatt i NM for skolelag med supre resultater.

LAMBERTSETER: – Jeg kan ikke huske at lag fra Nordstrand har tatt medalje i både barne- og ungdomsskoleklassen tidligere, sier Arne-Birger Lund, leder i ungdomsgruppen.

– NM i sjakk for skolelag ble arrangert i Moss i helgen. Fra NSKU stilte Nordseter i klassen for ungdomsskoler og Nordstrand og Ekeberg i barneskoleklassen. Nervepirrende kamper endte til vår fordel og vi reiste hjem til Nordstrand med sølv og bronse! I tillegg spurtet det unge laget fra Ekeberg godt, sier en strålende fornøyd Arne-Birger Lund.

Som videre kan fortelle at Oslo for barneskoler tok trippelseier og hadde hele 9 av de 10 beste lagene, mens det for ungdomsskoler ble dobbeltseier til Oslo. Nordberg og Kjelsås fra Nordre Aker vant hver sin klasse.

NSKU er en stor og aktiv klubb. Den ble stiftet i 1994, og er sjakklubben for barn og ungdom i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand, med ca. 300 medlemmer. Klubben arrangerer 12-15 sjakkurs for barn hvert halvår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.