Skar ble SKAM

Skar-okkupantene ble kastet ut av Skar leir. Nå har de flyttet inn i Holmenkollen leir. Også den nedlagt og per dags dato i kommunalt eie. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Skar-okkupantene ble kastet ut av Skar leir. Nå har de flyttet inn i Holmenkollen leir. Også den nedlagt og per dags dato i kommunalt eie. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

To dager etter utkastelsen fra Skar leir, okkuperte bokollektivet en ny tidligere militær eiendom.

HOLMENKOLLEN: Torsdag 13. mai flyttet 15 av okkupantene fra Skar inn i nedlagte Holmenkollen militærleir, rett bak skianlegget, og omdøpte øko-bokollektivet til SKAM.

LES OGSÅ: Spøkelsesshow stanset ikke utkastelse

Vil stoppe forfall

«Vi har bosatt oss i to av de gamle husene på Holmenkollen Leir i Holmenkollen (Oslo). Stedet har stått tomt i over tre år uten å være i bruk av eieren, øde og forlatt uten tilsyn over nærområdet og naturen. For øyeblikket finnes det ingen realistiske planer eller konkrete resultater som vil forandre denne situasjonen innen nær framtid. Eieren er Oslo kommune» skriver okkupantene på sin blogg.

Se bilder av forfallet i SKAR LEIR HER

Okkupantene oppgir, som ved innflyttingen i til Skar, at de vil sette fokus på den sosiale boligsituasjonen i Oslo, som de mener byrådet ikke håndterer godt nok, samt sette en stopper for forfallet i Holmenkollen leir. Primært ønsker de å flytte tilbake til Skar, men ber deretter om å få bli i Holmenkollen frem til høsten, for deretter å få evaluert bosettingen.

SE BILDESERIE: Her kastes okkupantene ut

LES MER OM OKKUPASJONEN AV SKAR LEIR:
Tenker "kreativt og utradisjonelt"
Anker utkastelsesdom
Tatt av politiet etter bråk på Skar
– Var ikke aggressive
Kompromissforslag fra Skar-bosetterne
Er det greit?

Stort anlegg

I følge Aftenposten ble Holmenkollen leir bygget under krigen, som hovedkvarter for det tyske luftforsvaret i Norge. Leiren har vært kontrollsenter for Luftforsvaret i Sør-Norge og NATOs luftstridskrefter. Forsvarskommando Sør-Norge, Heimevernet og Forsvarets Data- og teletjeneste har også holdt hus i leiren.

I tillegg til seks bygninger over bakken, rommer leiren et fjellanlegg på 4000 kvadratmeter under Holmenkollbakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.