RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skår i gleden

Etter en vellykket Respekt-dag kom den triste beskjeden om at Lilleaker skoles populære lavvo hadde blitt påtent.

- Lærerne satte opp den flotte lavvoen på Lysejordet i august i fjor. FAU kjøpte lavvoen etter markedsdagen, og den kostet 20 000 kroner. Etter at vi hadde forlatt Lysejordet torsdag ble den påtent. Den har brent helt ned, sier en trist Anne Dean-Refsum, sekretær og lærer på Lilleaker skole.

- Tragisk slutt

- Dette ble en tragisk slutt på en veldig hyggelig dag. Lavvoen, både den som nå brant og var ny i fjor, og den forrige som vi hadde i flere år, har vært flittig brukt av alle klasser på tur. I lavvoen har klassene kunnet søke ly i dårlig vær, og der har de kunnet kose seg med matpakken sin rundt bålet, forteller Dean-Refsum.
Skolens forsikring dekker sannsynligvis ikke utgiftene til ny lavvo.
- Nå må vi finne ut hva vi kan sette opp i stedet for lavvoen. Det er klart våre barn skal ha et sted søke ly på regnfulle turdager til høsten. Men en ny lavvo til 20 000 kroner har vi ikke råd til.
Skolen ønsker ikke å mistenkeliggjøre noen. Men ifølge Dean-Refsum ble noen ungdommer med lighter observert i nærheten rett før lærerne og elevene forlot stedet.

Brannbil rykket ut

Smestad brannstasjon fikk melding om lavvobrannen klokken 14.18.
- Vi var på stedet ti minutter senere. Da hadde duken brent, og treverket sto igjen. Brannen hadde ikke spredd seg, og vi fikk slokket den, forteller brannmester Kaj Hagberg.
- Med det fine været blir det bare tørrere og tørrere nå. Skogbrannfaren er stor, minner han om.
Forholdet er politianmeldt. Skolen oppfordrer alle som har opplysninger i saken om å ta kontakt med Majorstuen politistasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere