RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skarv i Akerselva


Foto: Gabi Cristea
Foto: Gabi Cristea
Gabi Cristea har vært på tur langs Akerselva. Var det en stor skarv jeg så? lurer Gabi.

Akerselva: Det finnes mange forskjellige fuglearter langs Akerselva. Gabi Cristea var på tur oppover elva forleden, og så en stor, svart fugl som hun tok bilde av. Nå lurer hun på om det var en skarv hun så, og hvor vanlig det er at skarven holder til ved elva?

Trekker innenlands

Håkon Billing i Norsk Ornitologforening kan bekrefte at det er en "storskarv" Gabi har tatt bilde av i Akerselva. Han forteller at skarven ikke lenger bare holder seg langs kysten.
- Det blir mer og mer vanlig å se skarv også innenlands. For 15 år siden var det en sensasjon med et par hundre skarv i Nordre Øyern. Nå er det flere tusen skarv å se på samme sted, sier Billing.
- Skarven er ikke uvanlig i Akerselva lenger heller. Grunnen til at fuglearten trekker innover kan være global oppvarming. Havet er i endring, sier han.

Hekker ved kysten

- Men skarven hekker fortsatt sørover langs kysten - og ikke i innlandet. Og det er de unge ikke-kjønnsmodne skarvene som ofte trekker innenlands, sier Billing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere