RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skatedrøm i Gamlebyen


Dette er en gavepakke til Gamle Oslo, sier Neo Lien (t.v). Både Lien og Lars Johan Mortensen i Gamlebyen Sport og Fritid klør i fingra etter å lage interaktiv friluftspark ved Dyvekes bro. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Dette er en gavepakke til Gamle Oslo, sier Neo Lien (t.v). Både Lien og Lars Johan Mortensen i Gamlebyen Sport og Fritid klør i fingra etter å lage interaktiv friluftspark ved Dyvekes bro. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Ildsjelene bak Norges største skatepark er klare for å revolusjonere Gamlebyen med sine planer for nytt fritidsanlegg.

Gamlebyen: Dette er det mest spennende som har skjedd i noen storby, sier Neo Lien i Gamlebyen Sport og Fritid (GSF).

Sammen med sine medildsjeler har han lagt store planer for Dyvekes bro og den tilhørende parkflekken mellom betongskateparken og Ruinparken.

Dette skal være et bredt tilbud med barn som utgangspunkt. Vi vil lage et unikt rekreasjons- og fritidstilbud som ingen i verden har sett maken til, forteller han.

Prosjektet, som har fått navnet Gamlebyen Arena, har foreløpig fått 1,1 millioner kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DnB Nor. Og dersom GSF får klarsignal, kan både streetskatepark på brua, betonganlegg for barn og en magisk park med karusell, pizzaovn og vikingskip, bli en realitet.

Initiativet vårt bunner ut i at vi etter byggingen av betongparken så et behov for ekspandering. Folk har strømmet til for å bruke parken, og vi vil gjerne ha plass til alle. Dessuten vil dette være et godt supplement til manglende fritidstilbud og lekeapparater for unge, samt et fristed for hele familien, sier Lien.

GSF har allerede vært i kontakt med bydelen og fått positive signaler. Budsjett og planer er oversendt bydelsutvalget, så nå er det bare å vente, forteller Lien.

Vi sitter og trommer med fingrene i spenning, sier Lars Johan Mortensen i GSF.

Nå trenger vi bydelen for å få starta prosessen. Ikke minst trenger vi økonomisk støtte, for vi er avhengig av rundt 3 millioner for å få gjennomført planene, sier Lien før han legger til:

Vi vil gi Gamle Oslo, som har en vanvittig boligmasse og et magert fritidstilbud, en brukerrettet boltreplass for barn fra 0 til 70 år. Dette skal bli det smykket Gamlebyen og Oslo fortjener; en interaktiv friluftspark som vil stå seg på verdensbasis, sier Lien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere