RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skatepark ved Rådhuskaia


Høyre-politiker Jon Ole Whist tror skatepark ved Rådhuskaia er en god idé.
Høyre-politiker Jon Ole Whist tror skatepark ved Rådhuskaia er en god idé.
Lokalpolitikeren Jon Ole Whist (H) ønsker innspill fra skaterne i forbindelse partiets forslag om skatepark ved Rådhuskaia.

Aker Brygge: Skateparken, som er foreslått i partiprogrammet til Høyre på St. Hanshaugen, kan være et godt alternativ for street-skaterne, men Whist, som er nestleder i bydelsutvalget på St. Hanshaugen og bystyrekandidat for Høyre, vil eventuelt ha en dialog med skaterne om hvordan et slikt anlegg skal se ut.

Hvis det skal være noe poeng med et slikt anlegg, må det være et samarbeid med miljøet slik at de får det de selv ønsker, sier han.


Uorganisert idrett

I følge lokalpolitikeren er forslaget ikke en erstatning for andre naturlige skatesteder i byrommet, men et supplement.

Vi ønsker ikke å jage skaterne fra for eksempel Rådhustrappen, men vi håper alternativet blir så bra at de selv ønsker å flytte. Dessuten vil vi ta i bruk deler av byen som i dag ikke blir brukt så mye, sier Whist. I første omgang vil politikeren se på hvilke muligheter som finnes i området nedenfor Skansen, og utover Rådhuskaia og Akershuskaia.


Et ekstremsport-tilbud langs kaiområdet tror jeg er veldig bra, sier han. Høyre ser også for seg andre tilbud enn bare skateboardpark. De vil gjerne bygge en klatrevegg i tilknytning til den påtenkte parken.


Opplegget skal være uorganisert og bidra til et bredere tilbud enn det som finnes i dag. Ikke alle ungdommer har behov eller ønsker å være med i den organiserte idretten, men fysisk aktivitet, uansett hvilken type, er bra. Alle trenger ikke spille fotball, sier Whist.


Perfekt område?

Whist mener enn skatepark må utformes etter brukernes preferanser og at det kan være smart å benytte naturlige elementer som allerede finnes i området.

Det er skråningen bak her, og det er granittstein langs veien som vi vet skaterne liker. Når det gjelder ferdigbygde skateparker har vi liten erfaring, men hvis ungdommene forteller oss hvordan de vil ha det, skal vi nok klare å lage et godt tilbud. Vi vet også at skaterne bruker årevis på å lære seg forskjellige tricks og da må de få være et sted hvor de er synlige og folk kan titte på dem. I området rundt kaia er det alltid folk, så det må være perfekt for å trekke publikum, sier han. Whist oppfordrer alle ungdommer som ønsker forslaget velkommen til å ta kontakt.


Hvis ingen synes det er et godt forslag, er det heller ingen vits å sette i gang et slikt prosjekt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere