*Nettavisen* Nyheter.

Skater for skole i Kabul

Barn i Kabul på Skateistan. FOTO: Henninger, Skateistan

Skateistan Norway og Ipath Norge holder storslagent skateshow i Frognerparken 19. august. Arrangementet er til inntekt for en skateskole i Afghanistan.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barn i Kabul lærer seg å skate. Foto: Skateistan, Henninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det blir skating i Frognerparken den 19. august. Arkivfoto.

FROGNERPARKEN: Det er ikke hver dag det arrangeres skateshow som går til inntekt for noe så originalt som en skateskole i Kabul.

Man kan vel si at Afghanistan som regel ikke er forbundet med rullebrett og lærevillige barn i den daglige mediehverdagen, men den ideelle internasjonale organisasjonen «Skateistan» går sammen om å opprettholde skoleprosjektet som allerede er i full gang.

Kjærlighet til skatboardet

På Skateistan sine nettsider står det at målet er å bringe Afghansk ungdom, uavhengig av kjønn, etnisitet og sosial bakgrunn sammen, alle med kjærlighet for skateboard. Skolen har eksistert siden 2008, og i løpet at 2009 skal skolens første skatepark stå ferdig.

Skateistan jobber for at alle skal få god opplæring, og setter folk i forbindelse med hversandre. Miljøet i Kabul består av skatere fra mange steder i verden.

To Show

I Frognerparken den 19. august skal mye skje, og kjente folk fra skatemiljøet er med, nasjonale og internasjonale kunstnere bidrar med utstilling, det blir konserter, og alt går til inntekt til Skateistan.

Det blir også reaggeparty på kvelden på Herrgårdskroa etter skateeventet, og fest utover kvelden, loves det på Fundraiser Oslo sin Facebook side. I tillegg vil en kunstauksjon foregå online på lauritz.com, hvor alle inntekter går til samme formål.

Dagen etter flytter Skateistan-entusiaster østover til skateparken i Gamlebyen, med et tilsvarende arrangement.

Lokalavisen kommer tilbake med mer informasjon om det gigantiske og spennende arrangmentet som forøvrig også skal foregå i Sverige i samme måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.