*Nettavisen* Nyheter.

«Skatt på leiligheter og verdiberegning»

Jeg er opprørt over dette systemet som ligningsmyndighetene bruker for å beregne verdien på leiligheter. Skulle være interessant å vite HVEM som har laget tabellene som blir brukt?

Min historie er som følger: Kjøpte liten leilighet høsten 2005. Denne var nybygd. Leiligheten er 43 m², 2 roms, og ligger i blokk, på bakkeplan uten balkong – og uten utsikt. Adressen er 0383 Oslo.

Betalte 1.270. 000. Denne var 100.000 billigere enn tilsvarende med balkong.

Så kommer selvangivelsen. Her foreligger et beløp jeg ikke skjønner noe av og ringer etaten. «Hvordan har dere kommet fram til dette beløpet?» «Dere har selv oppgitt ... osv.» «Ja, vi har oppgitt 43 m²» «Da går vi etter tabeller og når leiligheten ligger på Ullern, så er beløpet satt til 3,2 eller var der 3,3 millioner.»

Jeg ble så sjokkert at jeg ikke fikk med meg om det var 3,2 eller 3,3. Dvs. at leiligheten har steget fra 2005, 1,270.000 til 2010 – 3,3 mill.? Høres dette normalt ut.? Jeg kjenner ikke til den slags luksusleiligheter på Ullern som ligger på dette prisnivå.

Så hadde jeg 3 alternativer: Få takst på leiligheten. 2. Få tak i en megler. 3. Eller skaff prisen på annen måte.

Det heldige for meg var at det nylig er solgt en leilighet rett ovenfor meg og prisen ligger på 2.2 mill. Altså 1 million under det skatteetaten har. Ikke rart at jeg fikk mye formuesskatt.! Og ikke rart jeg er sint og forarget. Hvor mange er det som har blitt lurt på denne måten og ikke har funnet ut av hva leilighetene, eller husene deres står i som markedsverdi i dag?

Dette er skattesvindel den andre veien, spør du meg.


Jorunn Ringen
Vækerø

Annonsebilag