RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skattejakt på Haugen


Rundt hundre barn deltok i den spennende skattejakten på St. Hanshaugen.
Rundt hundre barn deltok i den spennende skattejakten på St. Hanshaugen.
Over hundre barn brukte St. Hansaften til å gå på skattejakt på haugen med samme navn.

ST. HANSHAUGEN: Det hele begynte med en invitasjon i postkassen til alle døpte barn mellom 3 og 12 år. Invitasjonen var formet som et kart, som innbø til både spenning og overraskelser.

– Det ble mye moro, over hundre barn løp rundt omkring her, forteller en strålende fornøyd leder for arrangementet, Ingrid Askvik.

Det var menighetene Lovisenberg, Markus og Gamle Aker som sammen to bak arrangementet, som er et ledd i prosjektet «Året rundt i kirken».

– Vi har et prosjekt som heter «Året rundt i kirken», der vi tar for oss både folkelige og kirkelig festdager, og så tenkte vi at hva er vel mer naturlig enn å feire St. Hansaften på St. Hanshaugen. Samtidig synes vi at vi måtte få til noe for barn, forklarer Askvik.

Og ettersom det tross alt var døperen Johannes' fødselsdag som ble feiret, fikk skattejakterne mulighet til å lære litt mer om han.

– Ja, vi hadde to poster som dreide seg om St. Hans-tradisjoner og om døperen Johannes. I tillegg var det mye praktisk, blant annet laget vi et kjempestort mosaikkbilde av forskjellige papirmagasiner, hvor alle barna fikk lime på en bit hver. Bildet skal henges opp i gatekapellet til helgen, sier Askvik., som også kan fortelle om både kjempestore såpebobler, linedansere, flammeblåsere og flotte premier.

– Vi måtte jo også ha noen St. Hans-tradisjoner, så da tok vi for oss de syv slagene med blomster, som vi lagde selv, sier hun.

Og etter gårsdagens arrangement, som var et pilotprosjekt for menighetene, er ikke Askvik i tvil:

– Dette blir definitivt en tradisjon. Neste år kommer vi tilbake i ny og forbedret utgave, for dette var veldig moro!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere