*Nettavisen* Nyheter.

Skattetaten flyttet inn til hjertet av Oslo

Finansministeren fikk æren av å åpne det nye lokalet til Skatt øst.

I dag var det offisiell åpning av Norges skattekontor i Schweigaards gate 17-19. Mellom 700 og 800 ansatte i Skatt øst har nå tatt plass i det nye bygget. Og det var selveste finansministeren som fikk æren av å åpne det nye flotte bygget på Oslo øst.

- Jeg la ned den første grunnsteinen her april 2007 og allerede nå så står jeg inne i dette fine bygget. Når folk kommer inn i dette bygget vil de øke skattelysten, sa Kristin Halvorsen før hun erklærte bygget åpnet.

Fire kontorer ble ett

Kontoret har vært åpent for publikum siden 8.desember og frem til i dag har det faktisk vært hele 45 000 henvendelser fra publikum i de nye lokalene.

Medarbeiderne som har flyttet inn i de nye lokalene, har til desember 2008 hatt tilhold på fire forskjellige steder i Oslo, og kommer fra tidligere Oslo fylkesskattekontor, Oslo likningskontor, Akershus fylkesskattekontor og Skattefogden i Oslo og Akershus.

- Det nye lokalet er så sentralt i Oslo at den er synlig for alle, sa hun under åpningen i dag.

SE BILDER HER

Dermed er alle de fire kontorene samlet til ett.

Bedre service

- Med de nye lokalene kan vi tilby enda bedre publikumsservice, sier regiondirektør i Skatt øst Ann-Kjersti Kjeia Sletten.

Det store, nye veiledningsområdet er blant annet utstyrt med 5 dataskjermer for Internett og har god plass for veiledere og publikum.

Hun legger vekt på at beliggenheten for det nye skattekontoret er svært sentral, midt i knutepunktet for svært mye av den offentlige kommunikasjonen i Oslo-området.

- Perfekt plassering

Byrådsleder Erling Lae er svært fornøyd med Skattetatens plassering og sier at en brikke til er på plass i det nye området i byen.

- Det er en fantastisk beliggenhet. Om fem år vil man oppleve området som en helt ny bydel med parker, kulturtilbud, kafeer og næringsvirksomhet her. Akkurat nå så er området kanskje Oslos verste, men vi skal få dette til å bli Oslos beste når alt er ferdig, sier Erling Lae til Østkantavisa.


- Hva vil det bety for innbyggerne dette her?


- De vil helt klart få bedre service og bygget er så sentralt som vi kan få det, skryter byrådslederen.

Utenlandske arbeidstakere

Også Serviceseneteret for utenlandske arbeidstakere (SUA) har tatt plass i de nye lokalene, noe Erling Lae er svært glad for.

- Vi mener det er viktig at de er plassert i dette bygget slik at vi får mest mulig samlet på ett sted, sier han.

Servicesenteret hjelper utenlandske arbeidstakere slik at de kan komme seg i arbeid så fort som mulig, og er et samarbeid mellom Politiet, Utlendingsdirektoratet, Arbeidstilsynet og Skatteetaten.

- Dette er foreløpig det eneste i sitt slag i Norge, og jeg er veldig stolt og glad for at alle veiledningsfunksjonene nå er samlet i Skattekvartalet, avslutter Ann-Kjersti Kjeia Sletten.

SE BILDER HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag