*Nettavisen* Nyheter.

Skeid: – For barnas beste

Tarald Rohde i Skeid mener kunstgressbanen blir en ressurs og ikke et problem for nærmiljøet.

DISEN: – Skeid er en av klubbene i Oslo som har minst spilleflate per aktiv spiller. Vi har bare halve kapasiteten av hva vi trenger i dag, og de nærmeste årene vil tilflytningen til Skeid-området være langt over hva som ellers er tilfelle i Oslo, forteller Rohde, leder av Skeid fotballklubb.

Kapasitetsmessig mener Rohde at Muselunden i dag er dårlig utnyttet, ettersom sletta ikke kan brukes før i midten av mai, og at høstmørket gjør den ubrukelig i slutten av september.

– Med en ny stor og en liten kunstgressbane med lys og undervarme vil kapasiteten økes med 200 prosent. Det er barn og unge som vil nyte godt av det. De eldste lagene, inklusive A-laget, får de treningsmulighetene de trenger i dag. Det er de minste som i dag blir skviset, forklarer han.

Skeid har hatt møter med Åsensvingen borettslag, og Rohde forsikrer at klubben vil imøtekomme beboernes interesser.

– Lysene skal ikke sjenere. Vi vil finne en løsning slik at parkering av biler nede i Muselunden opphører. Vi vil opparbeide en gangsti på området til treningsfeltet oppe på Nordre Åsen.

Rohde mener dagens uorganiserte bruk av Muselunden ikke blir berørt av kunstgressbanen.

– Om vinteren er det noe aking ned fra Harladsheim. Dette vil ikke påvirkes av kunstgressbanen. Vanlig bruk at området i dag, vil heller ikke påvirkes. Det vil stadig være mulighet for uorganisert aktivitet i området. Det gjelder også kunstgresset når det ikke avvikles organisert trening. Banen vil være en ressurs for skolene. Det er i hovedsak barn og unge som bruker banen i dag, og med lys og undervarme kan disse også bruke banen hele høsten og vinteren. Samtidig vil det være store områder igjen omkring banen, sier Rohde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag