RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skeid-fansen "kuppet" BU-møte


Aldri før har et politisk møte i Sagene tiltrukket seg så mange tilhørere. Skeid-saken sto på sakskartet.
Aldri før har et politisk møte i Sagene tiltrukket seg så mange tilhørere. Skeid-saken sto på sakskartet.
Kaysalen på Sagene samfunnshus har neppe vært så fullsatt noen gang under et politisk møte. Skeid-krisen vakte et bredt engasjement blant politikerne på torsdag.

SAGENE: Skeid-fansen stilte manns- og kvinnesterke opp da bydelsutvalget holdt sitt møte torsdag kveld. BU-leder Per Overrein hadde invitert dem til møtet, og de kjente sin besøkelsestid. Politikerne var heller ikke sene om å kvittere med at de støtter opp om klubben sin, selv om ingen penger blir bevilga.

– Dette møtet binder oss opp. Vi er nødt til å følge opp Skeid videre, konstaterte Overrein for de fremmøtte.

Krise i klubben

Åpen halvtime ble innledet av en alvorstynget styreleder i Skeid Fotball, Konrad Kuhlman. Budskapet hans var heller dystert. Han kalte situasjonen "meget, meget, meget prekær".

– Det er graverende forhold i klubben. Det forrige styret har bevisst holdt ting skjult og vi føler oss lurt. Nå skal vi ha fakta på bordet for å få satt inn tiltak, sa Kuhlman.

Han forsikret om at en eventuell BU-støtte ikke skal brukes på "gammal moro". Friske penger som kommer inn i kassa, skal brukes fremtidsretta, vektla Kuhlman.

Kalde fakta forteller om 4,5 millioner i gjeld og 3 millioner i egenkapital. 48.000 kroner står på konto, mens de løpende forpliktelsene er omlag 700.000 kroner.

– Spillere og ledere i klubben må ned 70 prosent i lønn, sa Kuhlman.

Østkantavisa får opplyst fra Skeid at 14 av spillerne har sagt ja til ny kontrakt. Se hvilke spillere dette gjelder her: 

Sier ja til lønnskutt

– Pinlig

Fotballklubben har derfor søkt bydelen om 200.000 i støtte, noe som ble avslått på stedet. Bydelen har ingen binge å hente penger fra, og har heller ikke lov til å bevilge til slike formål. Skeidoksenes kasserer Sven Christian Stenvaag, håpet likevel at politikerne kan bli med på en dugnad for å redde Skeid Fotball fra konkurs.

– Dette er pinlig for oss, vi føler oss lurt. At vi skulle stå her og be om hjelp fra bydelen, hadde aldri jeg drømt om. Jeg ber om at dere gjør deres ytterste for å hjelpe oss. Håpet er at vi aldri skal måtte be om noe hjelp igjen, sa Stenvaag.

Oppretta 800-nummer

Mange vakre ord ble fortalt om Skeid fra talerstolen. Selv om pengestøtte er uaktuelt, har politikerne engasjement og vilje til å støtte klubben på andre måter. Jørgen Foss oppfordret alle om å ringe 820 44 730, som utløser 200 kroner i støtte.

– Jeg kan ikke love penger, men engasjement. Alle bør ringe det nummeret. På bydelsdagene 8. og 9. mai kan Skeid stå på stands. Vi kan gå fra dør til dør, og oppsøke næringslivet. Vi kan bidra på tvers av partigrenser. Det er første gang det er møtt opp så mange på et BU-møte. Det forteller meg hvor viktig Skeid er. La oss ta dugnaden. 200 kroner høres lite ut, men tilsammen blir det mye, oppfordret Foss.

Flere av politikerne trakk frem sin karriere i Skeid som barn, eller om egne barn som spiller i klubben. Aps Anne Cathrine Berger beklaget at hun heier på "feil lag", Ham-Kam, men støtte til Skeid vil hun likevel gi.

– Bydelsutvalget kan ikke bevilge penger, men vi skal stå på bydelsdagene og steke vafler til inntekt for Skeid, lovet hun.

Det ble også oppfordra om å kjøpe sesongkort for å støtte klubben. Steenvaag snek seg til en liten sluttappell før åpen halvtime ble runda av.

– Vi trenger lyd-, lysutstyr og kabler. Fint om bydelen kan hjelpe oss med det, sa Skeids kasserer.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere