*Nettavisen* Nyheter.

Skeid fronter TV-aksjonen

På samme lag: CAREs Kathinka Devold Kjellsen er glad hun har fått med Skeid, her representert ved Mats Mork og Niklas Oskarson, på TV-aksjonen.

Som eneste idrettslag spiller Skeid med reklame for TV-aksjonen på brystet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Initiativtaker: Kjetil Rohde.

VOLDSLØKKA: – Det er morsomt at vi i Skeid er unike, og vi ønsker at dette skal bli et langvarig samarbeid. Mens Barcelona spiller med UNICEF, spiller vi med CARE, stråler Skeids Mats Mork.

Mork er ansvarlig for TV-aksjonen fra Torshov-klubbens side, og er i tillegg spiller på Skeids lag i 5. divisjon, som er det eneste laget som bruker draktene med CARE. Organisasjonen jobber for kvinners rettigheter og deltagelse i samfunnet, i tillegg til å hjelpe fattige kvinner ut av økonomisk uføre. Årets slagord lyder "hjelp til kvinner hjelper flere".

Imponerte CARE

– I utgangspunktet var vi på jakt etter bøsser for å samle inn penger til Muselunden, men så følte vi det ville være dårlig gjort å "stjele" penger fra aksjonen. Hovedsponsoren vår gikk med på at vi skulle spille med CARE, og nå gleder vi oss til å stille som bøssebærere på Torshov og Sagene, sier Mork.

Parallelt med innsamlingen spiller Skeid om opprykk til 4. divisjon. I forrige uke ble Toten-Kam slått 4-0, med flere fra CARE-organisasjonen som tilskuere.

– Vi hadde lyst til å se laget vårt. Det er veldig bra Skeid engasjerer seg, og vi håper de kan gjøre så vi samler inn litt ekstra kroner i dette området, smiler Kathinka Devold Kjellsen, som er byaksjonsleder i Oslo og Akershus.

Vil ha med flere

Devold Kjellsen synes det er positivt at det nettopp er et herrelag som stiller opp for aksjonen.

– Formålet med aksjonen er å hjelpe de fattigste kvinnene ut av fattigdommen, forteller hun.

Mats Mork er glad for at Skeid får bidra.

– Det er positivt å ha fokus på noe annet enn sportslige ting. I framtida håper vi å få med flere lag i Skeid på dette, sier Mats Mork.

PS! Årets TV-aksjon går av stabelen 18. oktober. For å bli bøssebærer kan du registrere deg på www.tvaksjonen.no eller ringe 02025.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.