RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skeid var to minutter fra poeng

Mot Notodden på bortebane igår kjempet Skeid som okser, og da Joar Harøy stanget inn 3-3 i det 86.minutt var det veldig fortjent. Men så var det dette med lag i motgang, da....

To minutter på overtid vinner nemlig store, sterke Bala Garba en hodeduell i feltet, ballen går til Andreas Granerud - som umarkert kan pirke en seiersmålet 4-3.

Skeid-spillerne tror nesten ikke det de ser. Etter å ha kjempet seg tilbake fra 3-1, utlignet på et fantastisk hodestøt fra Joar Harøy, og hatt nok sjanser til å avgjøre kampen, innser de at det nok en gang blir null poeng mot et lag de er fullt på høyde med.

At Skeid scorer 3 mål på bortebane har jo ikke vært vanlig kost denne sesongen. Men man så allerede i forrige kamp mot HamKam at Skeid-spillerne ville noe mer enn å ende opp som sesongens slakt i Adeccoligaen. Og når motstanden ikke var av samme kaliber kom uttellinga. Om det ikke var den berømte ketsjup-flaska, så er det ihvertfall mer enn godt nok offensivt å score tre ganger mot Notodden.

Bra offensivt, dårlig defensivt

Desto dårligere er det å slippe inn fire mål. Bortsett fra Borger Veltas kanonraid og påfølgende skudd i krysset til 3-1 kunne Skeid med mer kompakt forsvarsspill lett unngått de tre andre baklengsmålene.

1-0-målet må keeper Bjarte Kringlemoen ta på sin kappe, selv om forsvaret heller ikke er på høyden i den situasjonen. Fra 20 meter får Håvard Kleven upresset skyte, og en ikke helt konsentrert Kringlemoen venter tydeligvis et innlegg i feltet. Men Kleven skyter rett på mål, og en vanligvis reaksjonssterk Kringlemoen rekker ikke bort til sitt venstre hjørne. Unødvendig og litt klønete, sett med Skeid-øyne.

Men det er 2-1-målet som tydeligst viser Skeids defensive mangler. Mens spillerne endelig tok ansvar offensivt mot Notodden og viste vilje til å gå på løp og kjempe, manglet de den samme fandenivoldskheten i forsvar. På 2-1 kommer Notodden rundt på kant, og på tross av at det er mange Skeid-spillere i eget felt får opptil flere Notodden-spillere stå upresset i feltet på innlegget. Bala Garba stanger dermed inn 2-1.

Skal Skeid ha noen sjanse til poeng i neste kamp borte mot Kongsvinger, må spillerne i mye større grad ta ut folk i feltet. De må mye tettere oppi mann, for når motstanderne får stå så upresset i feltet som mot Notodden, blir det alt for mange enkle baklengsmål.

Også på 4-3-målet har man samme problemet. At Bala Garba vinner hodeduellen mot Magnus Paulsen er kanskje ingen stor overraskelse, men når alle Skeid-spillerne bare følger med på ballen og ikke motstandernes bevegelser i feltet, ber man nesten om å bli straffet.

På samme måte som Skeid jobbet for hverandre offensivt, må de jobbe for hverandre defensivt. Det gjelder ikke minst midtbanespillerne, som må være mye mer "plagsomme" når motstanderen angriper.

Mye positivt

At Skeid sliter i forsvar er kanskje ikke noen nyhet. At de viser offensiv vilje og samhandling, at de kommer på løp, fyller opp i feltet og kriger; det er derimot gode nyheter. Skeid-spillerne ville virkelig noe offensivt mot Notodden, i motsetning til f.eks. den håpløse kampen mot Mandalskameratene.

Utligningen til 1-1 er eksemplarisk i så tilfelle. Joar Harøy vinner en duell i feltet, Tom Erik Breive kommer på løp og dunker til. Vakkert! Ubesluttsomheten og frykten for å mislykkes var endelig borte, istedenfor klinte Skeid til i alle situasjoner. Spesielt Tom Erik Breive gikk foran med et godt eksempel mot Notodden. På 1-1-målet er det også flust med Skeid-spillere i boks, og det er noe Skeid-oksene har ventet lenge for å se!

3-2-målet er nemlig også signert den lille, store teknikeren på Skeids midtbane. Nyervervelsen Kydland vinner et frispark på 17 meter, og Breive setter det vakkert bak Notodden-keeperen. Ikke spesielt hardt, men elegant. Breive er tydeligvis i form, og kan bli veldig viktig for Skeid utover høsten.

Bare nesten

En anne spiller som utvilsomt er sentral på Skeid-laget er Joar Harøy. Igår gjorde han noe Skeid ikke har gjort på lenge: Scoret på corner. Og så vakkert, da!
Breive legger en fantastisk ball inn i feltet, og Harøy kommer i stor fart og stanger ballen kontant i nettmaskene bak Notodden-keeper Masalin. Vakkert utført, og hvilken glede det var i Harøy og Skeid da! 86 minutter var gått, Skeid hadde kommet tilbake fra 3-1, og ett poeng så ut til å bli med tilbake til Oslo.

Men så vet de fleste hva som skjedde, og nok en gang ble det null poeng til oksene fra Oslo. Likevel kan Skeid ta med seg mye positivt fra denne kampen:

- Tom Erik Breive er tilbake med teknikk, skudd og vakre dødballer.
- Skeid kommer endelig på offensive løp, og fyller opp i feltet
- Nykomlingene Winsnes og ikke minst Kydland er tydelige tilvekster til laget
- Skeid scorer. Flere ganger!
- Spillerne ser mer ut som et kollektiv enn tidligere.
- Par-og-tjue Skeid-okser dominerer tribunene på bortebane!

Neste søndag venter Kongsvinger borte, et lag som på gikk på akkurat samme smellen mot HamKam igår som Skeid gjorde forrige uke. En kamp som kan vippe begge veier, men som kan bli vendepunktet for Skeid. Da må spillerne ta vare på offerviljen, innsatsen og gleden de viste mot Notodden, og i enda større grad ta kollektivt ansvar bakover. Man vinner ikke kamper ved å gi bort minst to billige mål i hver kamp - og forstår Skeid det, kan mye være gjort.

Kan Skeid tette igjen og ta tre poeng i de dype skogene ved svenskegrensa? Hvis du ikke er på Gjemselund kan du følge kampen her på Østkantavisa på nett - bare trykk på LIVE FOTBALL i menyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere