*Nettavisen* Nyheter.

Skeidoksene har trua

Vi går for øvre halvdel på tabellen, sier Stian Olsen (t.v), Tharald Jakobsen, Marius Skjolden, Reidar Solberg og Kim Aarli Larsen. Foto: Andreas Lindbæk

Årets Adeccoliga ruller i gang søndag 5.april og Skeid åpner borte mot Notodden. Skeids supportere, Skeidoksene, har stor tro på at dette kan bli en bra sesong for østkantklubben.

TORSHOV: Skeid Fotball hadde en forrykende sesong i fjor og gikk kun på ett tap på hele 26 kamper. Nå håper og tror supporterne at de tar enda et skritt og gjør en god sesong i Adeccoligaen.

Det er ingen lag som skiller seg ut og det blir mye mer jevnere i år enn i fjor. Hovedmålet blir å holde seg i divisjonen, men vi har også tro på at vi kan havne på øvre halvdel av tabellen, sier talsmann hos Skeidoksene, Marius Skjolden, til Østkantavisa.

150 okser i tykt og tynt

Østkantavisa møtte oksene under årets styremøte på Torshov og optimismen hos fansen er veldig stor.

Alle kan slå alle i år og avstanden fra topp til bunn blir mye kortere. Derfor er det viktig vi får en god start, sier Kim Aali Larsen.

Foreløpig er de 150 registrerte supportere, men de forventer 50 nye medlemmer i løpet av sesongen.

Vi har allerede satt opp turer til de tre første bortekampene, men målet er selvsagt å følge Skeid på alle. Så vi regner med det blir mange flotte turer i år, sier Skjolden.

Skryter av Stavrum

Arild Stavrum ble hentet inn foran fjorårssesongen og gjorde sakene sine svært bra. Kun ett tap ble det i løpet av sesongen og laget scoret hele 88 mål på 26 kamper.

Han fikk virkelig satt systemet i fjor. Vi så en skikkelig spirit i laget, sier Tharald Jakobsen og får støtte av Kim.

Ja, han fikk absolutt det beste ut av spillerne, sier han.

Savner lojale spillere

Forrige runde spilte Vålerenga mot Rosenborg. I den kampen startet laget med hele fem tidligere spillere fra Skeid. Supporterne liker ikke dette og savner mer lojalitet for moderklubben.

Det er selvsagt for jævlig at de går til Enga. Jeg blir regelrett kvalm av de spillerne som ikke eier følelse for moderklubben, sier Kim.

Skeidoksene savner lojalitet ovenfor klubben som har utviklet de som spillere.

Det er synd spillerne ikke gir noe tilbake til klubben, sier Marius.

Etter at flere spillere har gått gratis fra klubben, har de opprettet Skeid invest med flere profilerte personer. Målet er å sikre spillerverdiene i fremtiden.

Vi får håpe at dette er med å sikre de gode spillerne vi har i klubben. Det er i alle fall noen spennende personer de har fått med i det prosjektet, sier de.

Så da er det bare å krysse fingrene for at østkantlaget får en sesong som de kan glede seg over når poengene telles opp til slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag