*Nettavisen* Nyheter.

Skeptiske til borettslag i vest

i Postbanken Eiendom på Majorstuen, Rolf Larsen.

Advarer mot å nedbetale fellesgjelden.

OSLO VEST: Mange boligkjøpere kvier seg for å kjøpe borettslagsleilighet, særlig hvis fellesgjelden er høy. I Oslo Vest er nær halvparten av boligkjøperne skeptiske til denne boligtypen og en av fire holder seg helt unna. En av fire innrømmer også at de ikke har noen kunnskap om borettslag som boform.

Det viser en ny undersøkelse om folks oppfatninger om borettslagsleiligheter, foretatt av Synovate for Postbanken Eiendom.

– Jeg syns det er synd at noen enkelttilfeller av dårlig økonomistyring og salg av lavinnskuddsboliger på feil premisser, har gitt borettslag med fellesgjeld generelt et så dårlig rykte at mange skyr dem, sier daglig leder i Postbanken Eiendom på Majorstuen, Rolf Larsen.

Undersøkelsen viser også at 43 prosent av dem i Oslo Vest som kjøper borettslagsleilighet med fellesgjeld, ville ønsket å nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden med en gang, hvis de skulle kjøpt borettslagsleilighet i dag.

– Jeg forstår at folk ønsker å redusere de månedlige utgiftene sine, og for dem som har penger på bok, kan det kanskje være en god idé å nedbetale andelen sin. Det er i så fall svært viktig å forsikre seg om at borettslaget er med i en sikringsordning for fellesgjeld, sier Larsen.

– Jeg ser også at det, på grunn av finanskrisen, er slik nå at mange privatpersoner kan oppnå en bedre rente i banken enn det borettslag kan. Jeg vil imidlertid advare mot å ta opp privat lån for å betale ned på fellesgjeld. Dette vil sannsynligvis kun gi en kortsiktig gevinst, da borettslag som drives fornuftig, i normale tider vil få lån til en bedre rente enn det enkeltpersoner kan oppnå. Overføring til privat lån kan slik sett gjøre det vanskeligere å få solgt leiligheten igjen, sier Rolf Larsen i Postbanken Eiendom Majorstuen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.