*Nettavisen* Nyheter.

Skeptiske til restaurant i tårnet

Holmenkollen: En restaurant i toppen av den nye Holmenkollbakken er ingen god idé. Det mener avdelingssjef Steinar Eidaker i Skiforeningen.
- Det første problemet er det driftsmessige. Det kan faktisk være dårlig økonomi i å drifte en restaurant med plass til kanskje 150 mennesker 365 dager i året, sier han til NRK Østlandssendingen.
Han er også bekymret for bakkens estetiske utforming, og mener heller restauranten bør ligge inne i kulen i Holmenkollbakken.
- Vi er opptatt av profilen på den nye bakken og det er klart at en bakke med en restaurant på toppen, vil se spesiell ut.
Plankomiteen for det nye Kollen-anlegget er også skeptiske til restaurantplanene i toppen av tårnet. Leder for komiteen, Lasse Johannessen, er enig med Eidaker i at planene vil ødelegge profilen mot Oslo. Han peker også på at de antikvariske myndighetene er veldig strenge når det gjelder utformingen av bakken.
Johannessen ønsker klare krav til spesifikasjoner i en arkitektkonkurranse, og mener i verste fall at spørsmålene rundt en restaurant på toppen kan forsinke hele prosjektet.
- Foreløpig går det på skinner slik det skal, men det er stramme tidsmarginer. Den nye bakken skal stå ferdig ved utgangen av 2009. Og det betyr at vi ikke har tid til unødige forsinkelser, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.