RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker aktiv "potet"

Etter tre år uten får Prinsdal eldresenter endelig tilbake en heltidsstilling som aktivitetsleder.

Prinsdal: Nå er daglig leder Aud Solberg på jakt etter en som kan innta stillingen snarest. Da blir de tre faste ansatte på eldresenteret som har rundt 900 brukere og et snitt på rundt 40 besøkende hver dag.

Flere kurs

Med en egen stilling som aktivitør på senteret lover Solberg at det vil bli flere hobbyrettede kurs på arbeidsstua og bedre oppfølging av brukerne. De siste tre årene har Solberg selv tatt seg av den tidligere aktivitørens oppgaver i tillegg til sine egne.

En gang arrangerte hun bingo samtidig som hun serverte både risengrynsgrøt og smørbrød helt alene.

Det gikk det og, smiler hun. Likevel legger hun ikke skjul på at det har slitt på henne å ta seg av alle aktivitetene i tillegg til sine vanlige arbeidsoppgaver.

Nye tanker

Aktivitørstillingen kommer tilbake etter at bydelen fikk mer penger å fordele på årets budsjett. Avtalen med kommunen er at stillingen er sikker de neste fire årene. Solberg gleder seg til friskt innslag på senteret.

Det blir fint med en hatt til og nye tanker og ideer og initiativ, smiler hun.

De siste tre årene har Solberg nærmest vært avhengig av de rundt 50 frivillige ved senteret. En av dem er Rolf Holen (79). Han holder treskjæringskurs i stabburet hele året. Dette er et av de få tilbudene som har bestått gjennom de tre årene uten aktivitør.

Aktivitører er gjerne de som blir skviset ut i trange tider, forklarer Solberg. For tre år siden hadde hun selv valget mellom å kutte en stilling eller legge ned hele eldresenteret. Naturlig nok var det aktivitøren som den gang måtte gå. Men nå gleder Solberg seg over at hun kan lyse ut stillingen på nytt.

Vi søker en potet. En som er utadvendt, initiativrik og menneskelig person, sier Solberg.Aktivitører er gjerne de som blir skviset ut i trange tider

Aud Solberg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere