RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karoline Sand Haarberg er strålende fornøyd med NM-tittelen. Til høyre bronsevinner Ricardo Draaisma (sølvvinner Kristian Gjerde var ikke tilstede under prisutdelingen). Foto: Martin M. Nielsen/Anorak
Karoline Sand Haarberg er strålende fornøyd med NM-tittelen. Til høyre bronsevinner Ricardo Draaisma (sølvvinner Kristian Gjerde var ikke tilstede under prisutdelingen). Foto: Martin M. Nielsen/Anorak

Søker avslappede osloborgere

Jakten på Norges laveste hvilepuls er atter i gang. Nytt i år er det at det uoffisielle norgesmesterskapet arrangeres i Oslo, Trondheim og Bergen – samtidig. Klarer hovedstaden å beholde NM-tittelen i år?

Oslo: Lørdag 21. august arrangeres NM i Slappa for fjerde gang på rad. Det ventes flere hundre deltakere fra hele landet, og på grunn av den enorme pågangen i fjor er mesterskapet utvidet til Trondheim og Bergen.

– Konkurransen vil kjøres parallelt i de tre byene, før vi til slutt kårer Norges mest avslappede person, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes.

Omdøpt etter NM-seier

Fjorårets vinner, Karoline Sand Haarberg (16) fra Oslo, har begynt å like kaffe etter at hun vant tittelen som Norges mest avslappede.

Les også: Skoleelev var slappest

Hun forteller at hun er forberedt på å forsvare gulltrakteren og hvilepulsrekorden med nebb og klør. Likevel frykter den regjerende mesteren at nervene kan komme til å ta overhånd under årets NM.

– I fjor deltok jeg litt på sparket og var rimelig avslappet når jeg la meg i hengekøya for å måle pulsen. I år derimot har jeg en tittel som skal forsvares. Det kan nok bidra til at jeg stresser litt mer på forhånd, sier hun.

Den avslappede 16-åringen, som i fjor oppnådde en hvilepuls på rekordlave 42 slag i minuttet, forteller at hun som følge av NM-seieren fikk kallenavnet Slappa-Karro blant venner.

– I tillegg skal jeg faktisk flytte til kaffepausens hjemland, Italia, etter sommerferien. Da gleder jeg meg til siesta og mørkbrent espresso hver dag. Vi har noe å lære av det folkeslaget, sier hun.

Et mesterskap for alle

Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon oppfordrer deltakere fra hele landet til å bli med.

– Under fjorårets NM hadde vi 276 deltakere, og i år satser vi å slå denne rekorden. Vi vil ha deltakere fra hele landet, sier hun.

Les også: Kjemper pulsen ned

I tillegg til å søke etter deltakere etterspør arrangøren sykepleiere og sykepleierstudenter for å måle deltakernes hvilepuls i de tre byene.

– Dette har vært en særdeles avslappende og populær jobb tidligere år, men i forbindelse med at mesterskapet utvides trengs det flere pulsmålere, sier Lynes.

Det fredsommelige mesterskapet avholdes på St. Hanshaugen i Oslo, Byparken i Bergen og Tordenskioldsparken i Trondheim. NM i Slappa er en hyllest til den gode kaffepausen.

– Vi lever i et hektisk samfunn der hverdagen er travel. Kaffepausen blir derfor stadig mer verdifull. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen, sier Lynes.

Du bør trolig være i relativt god form dersom målet med deltakelsen i årets mesterskap er edelt metall på peishylla. Likevel påpeker Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon at NM i slappa er en konkurranse som passer uansett alder.

– I løpet av de årene vi har arrangert dette norgesmesterskapet har vi hatt deltakere i alle aldere. Den foreløpig eldste var 82 år da han deltok, og endte på 57. plass. Kanskje noen vil sette ny aldersrekord i år, spør Lynes.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere