RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker kandidater til kunst- og kultur priser

Nå kan du komme med forslag til de to kultur- og kunstprisene i Oslo. Prisene tildeles personer som gjennom sitt virke har bidratt til byens eller landets kunst- og kulturliv.

OSLO: Helt siden 1966 har Oslo by delt ut kulturpriser mens kunstnerprisene ble innstiftet i 1977. Mer enn 135 kunstnere og kulturpersonligheter med ulikt virke og bakgrunn har i disse årene mottatt utmerkelser fra Oslo bystyre. Alle som er bosatt i Oslo kan fremme forslag på kandidater til Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser for 2005. Prisene tildeles personer som gjennom sitt virke har bidratt til byens eller landets kunst- og kulturliv, skriver Oslo kommune på sine nettsider.

Kulturprisen

Statuttene for prisene sier at Oslo bys kulturpris på kroner 100.000 og en bronsemedalje kan tildeles en person som gjennom lengre tid har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv.

Kunstnerprisene

Oslo bys kunstnerpriser på kroner 40.000 og diplom tildeles fem personer som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Det er Oslo bystyre ved kultur- og utdanningskomiteen som har ansvaret for å innstille personer til prisene, mens avgjørelsen tas av forretningsutvalget i bystyret.

Frist for å komme med et begrunnet forslag til begge prisene er 28. februar. Forslaget sendes til kultur- og utdanningskomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere