RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker kreativ ungdom fra Groruddalen

Er du mellom 15 og 25 år, kreativ og glad i å reise? Da kan UMOJA være noe for deg!

GRORUDDALEN: UMOJA Cultural Flying Carpet er et program som fremmer fred og utvikling gjennom internasjonalt felleskap og samarbeid.

Programmet er inne i sitt niende år, og søker i disse dager kreativ ungdom til å delta på audition, som dermed vil få muligheten til å øve inn et show som vil bli framført i Østfold, Oslo og Akershus.

I tillegg til dette skal ensemblet reise til Harare i Zimbabwe, der de vil møte de nasjonale UMOJA-ensemblene fra Mosambik, Zimbabwe og Sør-Afrika.

UMOJA-prosjektet er finansiert av utenriksdepartementet, og er organisert i regi av Norsk Kulturskoleråd.

Søker ungdom fra Groruddalen

Tidligere deltaker, og nå koordinator for UMOJA-prosjektet, Jonas Rohde-Moe, forteller at de søker unge talenter innen sang, dans, akrobatikk, nysirkus, instrumenter og DJ’er til å bli med i et nasjonalt UMOJA-ensemble.

– Ensemblet reiser til Zimbabwe 20. april til 3. mai, og audition vil være i Moss 12. og 13. mars. Vi henvender oss altså til ungdom mellom 15 og 25 år, og vil gjerne ha med oss ungdom fra Groruddalen, sier Rohde-Moe.

Internasjonalt show

Ensemblet vil fremføre den innøvde forestillingen under HIFA-festivalen i Harare, hovedstaden i Zimbabwe.

Under oppholdet vil deltagerne også lage et nytt internasjonalt show sammen med ensemblene fra de andre landene.

– Unik sjanse

Rohde-Moe oppfordrer alle som føler de har noe å bidra med til å melde seg på.

– Dette er en unik sjanse til å få brukt talentet sitt i en helt annen del av verden. Man vil møte masse flotte mennesker, og utvikle seg selv gjennom å skape sammen med andre. Mange tidligere UMOJA-deltakere er i dag profilert artiser, blant annet Grand-Prix deltaker Helene Bøksle, sier Rohde-Moe.

UMOJA produserer også en festival og et internasjonalt TV-show i Maputo i Mosambik i slutten av oktober, og noen av de som blir med i ensemblet vil få muligheten til å være med på festivalen.

Frist for å melde seg på audition er 5. mars.

Søknad med navn, alder, bosted, telefon, og litt informasjon om deg selv (hva slags kunstform du utøver, motivasjon for å bli med, etc.) sendes til lars.jegleim@moss.kommune.no.

For mer informasjon, se www.umojacfc.com og www.umojafestival.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere