RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker leseombud


Stian B. Hope ved Røa Deichmanske bibliotek. foto: elisabeth c. wang
Stian B. Hope ved Røa Deichmanske bibliotek. foto: elisabeth c. wang
Røa Deichmanske bibliotek trenger frivillige som er glade i god litteratur og gjerne vil formidle den.

RØA: Leseombudet er knyttet til "Leser søker bok", en allianse med over 20 organisasjoner som jobber for at alle skal ha tilgang til litteratur.

Leseombudsansvalig ved Røa bibliotek, Stian B. Hope har stor tro på prosjektet, men har så langt ikke lykkes i å få tak i frivillige.

Ønsker besøk

Jobben går rett og slett ut på å lese høyt for dem som ikke har muliget til å lese selv. Det er på frivillig basis hvor leseombudet selv avtaler tid med dem han eller hun skal lese for, sier Hope.

Både Hovseterhjemmet og Vinderen bo- og behandlingssenter har allerede gitt beskjed om at de ønsker besøk fra leseombudet. Men uten aktuelle kandidater kommer Hope ingen vei.

Jeg synes det er litt flaut at vi ikke har fått dette til allerede, ettersom jeg vet at Hovseterhjemmet er interessert og venter på tilbakemelding. Fra andre bibliotek har jeg hørt at de er oppe i 20 frivillige leseombud, mens her har vi da ikke klart å samle noen. Men jeg har troen på at ting vil forandre seg nå, sier Hope.

Handler om leseglede

"Leser søker bok" vil arrangere et felles møte for aktuelle leseombud og følge opp det frivillige arbeidet i løpet av året.

For meg handler det enkelt og greit om leseglede og at alle skal ha mulighet til å nyte god litteratur. Når man ikke har mulighet selv, er det klart at det er flott at det satses på et slikt tilbud. Så nå håper vi folk, så raskt som mulig, melder sin interesse, sier Hope.

For mer informasjon: Ta kontakt med Stian B. Hope på 23432790 eller stianbh@deichman.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere