RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FAMILIE: Utvekslingsstudentene Anna fra Italia og Yikun fra Kina er blant de 150 utenlandske utvekslingsstudentene som kommer til Norge i august og trenger en familie å bo hos.
FAMILIE: Utvekslingsstudentene Anna fra Italia og Yikun fra Kina er blant de 150 utenlandske utvekslingsstudentene som kommer til Norge i august og trenger en familie å bo hos. Foto: FOTO: PRIVAT

Søker norske hjem

Veldig mange norske ungdommer ønsker å reise på utveksling, men AFS sliter med å finne norske hjem til utenlandske studenter.

OSLO: I august i år kommer nærmere 150 elever fra hele verden til Norge gjennom den frivillige organisasjonen AFS.Blant disse er italienske Anna og Yikun fra Kina.

De venter begge spent på å få vite hvilken familie de skal bo hos, og håper at noen hyggelige familier i Oslo vil åpne hjemmet sitt.

– Ungdommene kommer for å oppleve norsk kultur og hverdagsliv, og for å gå på skole her et år. Alle typer familier kan være vertsfamilie, det viktigste er at man er motivert for å bli kjent med en ungdom fra en annen kultur, forklarer generalsekretær Rune Fimreite.

Vertsfamilie

Å finne utvekslingsvillig norsk ungdom er ikke vanskelig og organisasjonen sender i år ut rundt 250 unge eventyrlystene studenter.

Verre er det å finne vertsfamiliene. Det er en prosess organisasjonen legger ned mye arbeid i.

Nå oppfordrer AFS familier som er interesserte, til å ta kontakt for en uforpliktende prat.

Basket og data

De ulike elevene har ulike interesser – på samme måte som alle familier er forskjellige.

Favorittsporten til Anna er basket, og ellers liker hun å høre på musikk og å lese bøker. Hun er glad i naturen, og gleder seg til å se den norske naturen.

Yikun har mange interesser; han er glad i data og programmering, men også løping og musikk.

– Kanskje blir det din familie som viser Yikun hvor han finner norske pc-spill, eller som introduserer Anna for den norske fjellheimen og Kvikk Lunsj? sier Fimreite.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere