RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker sommerjobb hos «norrbaggarna»

Onsdag arrangerte NAV sommerjobbmesse i Samfunnssalen i Oslo. Svenskene lot seg ikke be to ganger!

OSLO SENTRUM: Den høye ledigheten i Oslo er i utgangspunktet illevarslende for årets sommerjobbsøkere. Derfor blir de som ønsker sommerjobb oppfordret til å søke allerede nå. Sommerjobbmessa er et tiltak fra NAV for å hjelpe søkerne med å komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere i god tid.

Over grensa

Lokalet var fullstappet av unge arbeidssøkere. Ikke minst var «Söta bror» godt representert.

Emma Karlsen, Jessica Landin og Angelica Viberg har kommet hele veien fra Sverige for å søke sommerjobb.

– Jeg har ingen spesiell drømmejobb i sommer, men jeg ønsker å jobbe ute hvor jeg kan spre godt humør og møte nye folk, sier Emma.

Grunnen til at jentene velger å søke jobb i Norge, er naturlig nok for å tjene litt ekstra penger.

– Å ha en jobb som er med på å forandre og forbedre verden er noe jeg ønsker. Jeg vil ha en jobb med betydning, og derfor er jeg her for å søke nye erfaringer, sier Jessica.

Akkurat som sine to venninner, er ikke Angelica sikker på hva hun vil jobbe med heller.

– Tusenfryd er det som ser mest interessant ut til nå, for der har man mulighet til å møte folk på sin egen alder, sier hun.

Baywatch?

Hele 27 bedrifter fra Oslo, Akershus, Telemark og Østfold deltok på messa. Stillingene var beregnet for ungdom fra 18 år og oppover, men messa var åpen for alle. Alexander Holm var også en villig arbeidssøker, men han tror ikke hans drømmejobb forsommeren vil gå i oppfyllelse.

– Badevakt kunne jeg tenkt meg å ha som sommerjobb, sier han og ler.

– Det er nok ikke slik det blir, men jeg er på messa for å få meg en jobb hvor jeg kan tjene mine egne penger. Jeg har akkurat flyttet til Norge, så en jobb kan gjøre det lettere å komme i kontakt med nye mennesker, tror han.

Bredde

På messa var det mange arbeidsgivere og rekrutteringsbyråer som trenger hjelp i sommersesongen. Det var blant annet bransjer som varehandel, transport, helse og omsorg og fornøyelsesparker. Sigmund Engeset ble oppfordret av sin far til å gå på messa, men han er allikevel veldig sikker på hva han vil jobbe med i sommer.

– Jeg har lyst til å jobbe i parkvesenet, sier han bestemt.

– Da kan jeg jobbe ute i vakre omgivelser og være aktiv.

Alexander Holm

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere