RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker syklist etter ulykke


FORTVILET: Aud Bjønness eier bilen som sønnen Henrik Bjønnes kjørte da han ble truffet av en syklist. Han er utenlands og kunne ikke stille opp på bildet.
FORTVILET: Aud Bjønness eier bilen som sønnen Henrik Bjønnes kjørte da han ble truffet av en syklist. Han er utenlands og kunne ikke stille opp på bildet. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
24. mars var uhellet ute ved innkjørselen til Jacobs fra Raschs vei. En syklist i høy hastighet på fortauet landet på panseret til en bil, men fortsatte videre uten å stoppe.

HOLTET: Henrik Bjønness (21) henvendte seg til avisen med denne historien:

Mandag 24. mars cirka klokken 08.05 kjørte Bjønness oppover Raschs vei ved Holtet.

– Trafikken i motgående felt slapp meg frem så jeg kunne krysse veien og kjøre inn til Jacobs. Jeg siger inn på fortauet, stopper og lar noen barn passere. Så kommer det en syklist i svært stor fart nedover fortauet, forteller han.

Syklisten, en voksen mann, klarer ikke å stoppe. Han går over styret og lander på panseret til Bjønness som kjørte en BMW stasjonsvogn.

– Jeg sto stille og fikk nesten sjokk i det han dundret opp på panseret. Syklisten var tilsynelatende uskadd og forsvant. Og jeg sitter igjen med en lånt bil med ødelagt panser, forteller han og legger til at for en som nettopp er ferdig i militæret med deltidsjobb, blir dette en stor utgift.

– Å sykle med sånn hastighet på fortauet med tett trafikk og barn på skolevei er helt uforsvarlig. Så syklist, hvis du leser dette håper jeg at du melder deg, sier Bjønness.

Les også: Nå er det buss for trikk på Nordstrand

Sitter igjen med regningen

Henrik Bjønness hadde lånt bilen av sin mor denne dagen. Årsaken var at han hadde mye å ordne før han skulle ut på en lengre reise. Det er derfor eier av bilen og mor til Henrik, Aud Bjønness, som må møte Nordstrands Blad når vi ringer for en avtale

– Han er bortreist, og jeg sitter igjen med en bil med bulkete panser, sier Aud Bjønness.

Det er tre bulker midt på panseret og en dyp ripe lenger nede. Hun har fått indikasjoner på at hele panseret må byttes. En kostnad hun anslår til opp mot 15.000 kroner.

– Jeg er ikke sint på syklisten. Det er fullt forståelig om han fikk sjokk og at det var derfor han forsvant. Men jeg kunne gjerne tenke meg å prate med ham og høre hvordan det gikk. Og samtidig avklare situasjonen, sier hun.

Les også: Sjelden eik kan endre planlagte Holtet-boliger

Et eksempel til advarsel

Aud Bjønness forteller at sønnen så etter syklisten de påfølgende dagene uten å finne ham.

– Denne syklisten er ikke alene om å kjøre altfor fort på fortauet i Raschs vei, og her er det mange barn. Så jeg håper at denne historien kan være til skrekk og advarsel for andre. Og så håper jeg syklisten melder seg, sier Aud Bjønness.

Les også: Vernet villa taper mot leiligheter i Nordstrandveien

– Tilpass farten etter forholdene

Velger du å sykle på fortauet skal du i prinsippet sykle i gangfart dersom du må passere fotgjengere.

Morten Østraat, ordenssjef ved Manglerud politistasjon, sier at syklister som vil bruke fortau må bruke sunn fornuft.

– Jeg kjenner jo ikke til dette tilfellet, men reglen er at man skal tilpasse farten etter forholdene og bruke sunn fornuft. På den tiden av døgnet, når det er mange ute og går, så må syklistene ta hensyn til enda mykere trafikanter, sier Østraat.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere