*Nettavisen* Nyheter.

Ski-VM forventer 100.000 publikummere

Alle må hjelpe til for at det skal bli en bra opplevelse for alle, er mottoet fra Ski-VM, før det som trolig blir tidenes folkefest i området rundt Holmenkollen.

HOLMENKOLLEN: - Med tanke på at det var 70-80.000 mennesker her i helgen som var, så mener vi det ikke er urealistisk å tenke at det kommer 100.000 mennesker i området Holmenkolle og Frognerseteren i helga, sier PR- og informasjonssjef i Ski-VM, Nina Horn Hynne.

Hun peker på at de tradisjonelt mest populære øvelsene for folket i marka, kvinnenes tre-mil og herrenes fem-mil, går av stabelen i helga. I tillegg er det spådd strålende sol, noe som garanterer for en folkefest av dimensjoner i marka.

MARTIN JOHNSRUD SUNDBY: - Jeg følte at hele Røa var her for å heie på meg

SE VIDEO AV PUBLIKUM: - Holmenkollen er noe helt spesielt

SE STOR BILDESERIE: SKI-VM I SKOGEN

- Alle må hjelpe hverandre

Nå ber Horn Hynne publikum om å planlegge folkefesten best mulig, for at alle skal få en god opplevelse.

- Alle må hjelpe hverandre, slik at man kommer opp i området på en mest mulig hyggelig måte, og ikke minst i tide, sier hun, og legger til:

- Det vi har gjort er at vi åpner arenaen mellom tre og en halv og fem timer før øvelsene, sier hun, og legger til at Ruter har satt inn tiltak med ekstraavganger på linje 1 retning Holmenkollen.

- Men det folk som skal ut i marka må huske på er at linje 1 bare går til Holmenkollen, sier Horn Hynne.

ski-vm

Mette Wenstad Kokkvold og Sarah Johanne Olsson koste seg med ski-VM i marka sist søndag. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

ANSTEIN GJENGEDAL OM SKI-VM: Oslo-publikummet vet å oppføre seg

LES OGSÅ: Publikum nyter Ski-VM i skogsløypene

Nyttige når du skal til Holmenkollen og Frognerseteren

Oppfordringen er derfor som følger:

  • Skal du ut i marka, anbefaler Ski-VM deg å ta linje 5 til Sognsvann. Derfra er det tre og en halv kilometer å gå ("Måneskinnsløypa") til Frognerseteren.
  • Skal du ligge i telt i marka, anbefaler Ski-VM deg å reise opp kvelden før. Da er det god plass på banen, og du får mulighet til å sette opp nødvendig utstyr i fred og ro.
  • Skal du til arenaen må du beregne GOD tid. Arenaen åpner flere timer før hver øvelse. Ski-VM oppfordrer også spreke Oslo-borgere til å gå til Kollen. Turen tar omlag en time fra Majorstuen, trolig litt lenger i perioder med mye mennesker.
  • Skal du på ski, men ikke ønsker å ha noe med VM å gjøre, sjekk Skiforeningens hjemmesider for alternative løyper.

- I tillegg er det viktig å huske at alle de ekstra seksvognstogene stopper på Holmenkollen. Det betyr at dersom du skal til Frognerseteren så må du gå fra Holmenkollen, og det er ikke nødvendigvis en enkel øvelse når så mange mennesker skal ut i løypene. Da kan det være at det faktisk lønner seg å ta skiene fatt fra Sognsvann, sier Nina Horn Hynne.

Mener Ski-VM og Ruter nå er godt rustet til folkefesten

Ski-VM og Ruter har fortsatt forrige lørdag friskt i minne, og håper nå å unngå publikumskaos førstkommende helg.

- Lørdag var en beintøff dag. Det er selvfølgelig viktig å huske at veldig mange hadde en fin dag på lørdag, men for meg er det ikke noe hyggelig å vite at noen ikke hadde det. Det var en tung dag for meg. Men etter det har det gått kjempebra, og vi føler at vi er rigget for å klare toppdagene nå, sier Horn Hynne.

Kollen

Kollen-publikummet på sitt beste. FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

Likevel påpeker Horn Hynne at publikum selv må bidra til å gjøre opplevelsen god for alle.

- Det er jo på en måte et luksusproblem at så mange ønsker å gå ut i løypene å se, vi synes jo det er fantastisk. Men vi må jo også håndtere det og da er oppfordringen at man må beregne god tid og man må følge med på både våre og Ruters nettsider, sier Horn Hynne.

Les mer her:

Ski-VMs hjemmesider

Skiforeningens hjemmesider

Ruters hjemmesider

Trafikantens hjemmesider

LES ALT OM SKI-VM I HOLMENKOLLEN PÅ DITTOSLO,NO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag