RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skientusiasten fra England


MANNEN BAK N3: John Uppard har brukt uttalig tid på å smøre skiene til døtrene når de var aktive som barn i Njård. I 2003 begynte han selv å gå ski for alvor. Nå er han aktuell som iniativtakeren bak Norefjelltrippelen 31.mars.
MANNEN BAK N3: John Uppard har brukt uttalig tid på å smøre skiene til døtrene når de var aktive som barn i Njård. I 2003 begynte han selv å gå ski for alvor. Nå er han aktuell som iniativtakeren bak Norefjelltrippelen 31.mars. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK
Mannen bak N3 Norefjelltrippelen, John Uppard (43), er en britisk skientusiast som har forelsket seg i Oslo.

MAKRELLBEKKEN: John Uppard er en kjent person innen golfmiljøet i Norge. Den tidligere golfproffen skulle kun ha et kort opphold i Norge på slutten av 90-tallet, men han forelsket seg umiddelbart i Oslo og sin nåværende kone som han møtte på Fornebu da han ankom landet.

– Jeg landet klokken 12 og møtte min kone klokken 13. Siden har jeg forelsket meg i denne flotte byen, sier han.

Mannen bak N3

Etter å ha hatt flere verv innen golfsporten og i skigruppen i Njård, ble han initiativtakeren til Norefjelltrippelen som ble startet opp for tre år siden.

Konseptet er det samme som det populære Birkebeinerløpet, hvor man også har langrenn, sykling og løping.

– Forskjellen er at vi har start og mål på samme plass. Men vi er ikke en konkurrent til Birken. Vi ønsker kun å lage et godt arrangement og gi gode opplevelser. Deltakerne kan selv bestemme hvor hard løype de vil ha, sier Uppard.

Han forteller at kun 20 prosent av deltakerne er ute etter et godt resultat, mens resten er med for å ha det gøy.

– De som taper løpet kan vinne festen hos oss, ler Uppard.

Fra uvenner til venner

Men alt har ikke vært rosenrødt siden oppstarten for tre år siden.

John Uppard ble kalt en skurk i media etter en krangel med Skiforbundet.

– Vi hadde en konflikt med Skiforbundet angående rettighetene til løpet. TV2 hadde da valgt å satse på den nystartede touren «Ski Classic», mens Skiforbundet hadde avtale med NRK at de skulle sende løpene. Men uka før snudde de 180 grader og vi har nå et utmerket forhold både til Skiforbundet og NRK, sier John Uppard.

Skiglede i Oslo

John Uppard, som snakker perfekt norsk uten å deltatt på språkkurs, har også fått den norske skimentaliteten innprentet etter han bosatte seg på Montebello for over ti år siden.

– Jeg savner ikke England ett eneste minutt. Oslo er min by. Dette må være den eneste hovedstaden i verden hvor man har 10 minutter fra vann eller marka, sier han entusiastisk.

Hvor trener du?

– Jeg går 2-3 langturer med ski i Sørkedalen i uka. Dessuten sykler jeg til jobb. På vei hjem tar jeg ofte turen innom Kikut. Dette er vel den eneste hovedstaden man kan gjøre nettopp dette, sier han

Rennet i Norefjell går 31.mars og TV2 har direktesending fra løpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere