*Nettavisen* Nyheter.

Skifesten avlyst

Det har vært mange renn i Sørkedalen de siste årene, men denne gangen ble det ingen renn.

Begge helgens renn i Sørkedalen er avlyst på grunn av kulden.

SØRKEDALEN: Lørdag måtte Sørkedalsrennet avlyses, og heller ikke Lauritz Bergendahls Minneløp søndag blir noe av.

Da Sørkedalens IF-arrangørstab skulle ta beslutningen om det var forsvarlig å gjennomføre Sørkedalsrennet, viste gradestokken 31 minusgrader. Selv om jurymøtet var fredag kveld, var det ikke akkurat mye varmere lørdag formiddag.

– Beslutningen er gjort med deltagernes helse og i henhold til Skiforbundets retningslinjer med henhold til kuldegrenser, skriver rennleder Brit Lisa Skjelkvåle Monsen på Sørkedalens hjemmesider.

Prøver på nytt senere

Rennlederen sier at klubben tar sikte på å få arrangert rennet på nytt senere i sesongen.

– Vi ser på muligheten til å arrangere et kveldsrenn en torsdag i mars, skriver Skjelkvåle Monsen, vel vitende om at skiarenaen i Sørkedalen allerede er fullbooket i helgene fremover.

Mange grader for kaldt

Sørkedalens IF andre renn denne helgen – Lauritz Bergendahls Minneløp – var det på forhånd dårligst sjanse for at kunne gjennomføres, og det rennet ble dermed også ikke overraskende avlyst. Mens turrenn som Sørkedalsrennet kan arrangeres ned til 25 minusgrader, kunne ikke de eldste utøverne i Minneløpet gått hvis det hadde vært mer enn 18 blå. For utøverne under 16 år er kuldegrensen 15 minusgrader.

– Temperaturen på skistadion var - 26 grader klokken 12 i dag (lørdag). Vi i Sørkedalens IF har gledet oss til å arrangere dette rennet og er lei oss for at vi må skuffe deltagerene. Forholdene i skogen er fantastiske og løypene er fine, men det er alt for kaldt, skriver rennleder Svein Monsen på Sørkedalens hjemmesider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.