Skifolket valfarter til Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark opplever en voldsom vekst i antall besøkende skigjester.

Oslo Vinterpark opplever en voldsom vekst i antall besøkende skigjester. Foto: Foto: Oslo Vinterpark

Alpinanleggets tall viser at det har vært en gnistrende sesong så langt.

TRYVANN: – I Wyller-løypa har vi hatt en vekst på 50 prosent sammenlignet med gjennomsnittet for de tre siste årene. Mye av dette skyldes den nye seksseters stolheisen og tre nye bakker. Kapasiteten har økt og besøkstallene går opp, men det er aldri kø i anlegget, sier Hanne Norstrøm, markedssjef for Oslo Vinterpark

Oslo-dominans

I det hele tatt har mange av skisentrene i landet hatt en knallåpning på sesongen, men det er Oslo og omegn som kan smykke seg med den største omsetningsøkningen blant norske skiregioner.

– Vi hadde en veldig tidlig start på sesongen, og fikk lagt mye snø i kuldeperiodene. Med flere bakker åpne, tiltrekker vi langt flere gjester. Vi har også bygd ut et nytt nybegynnerområde, som er «kjåka» fullt av barnefamilier i helgene, sier Norstrøm.

LES OGSÅ: Ny stolheis åpnet med skifest

Vinterparken klatrer

Det er fortsatt Trysil som er nummer én på listen over heisomsetningen i de 15 største alpinanleggene i Norge. Oslo Vinterpark klatrer én plass på listen, fra nummer seks i 2011/12-sesongen til en femteplass.

– Nå har vi et tilbud til alle som liker å stå på ski, uavhengig om de er nybegynnere, familiefolk, drevne alpinister eller trives best i parken. Vi hører støtt og stadig om de som tar med seg skiene ned fra fjellet. Til og med profesjonelle skikjørere begrenser antallet utenlandsturer fordi tilbudet i Oslo er blitt så bra, sier Norstrøm.

Nye prosjekter

Norstrøm forteller anlegget vurderer flere nye prosjekter. Et nytt servicebygg og én ny familietrasé kan bli de neste tilskuddene i vinterparken.

– Vi skal se det hele an og analysere brukerflyten før vi realiserer vårt neste prosjekt, sier Norstrøm.

PS: Oslo Skisenter jobber nå med å realisere et konsept som sørger for at det vil gå skibuss opp til skisenteret, der kundene kjøper dagskort på bussen istedenfor bussbillett. For de som har sesongkort selges det bussbillett. Håpet er å kunne starte med dette lørdag 2. februar.

LES OGSÅ: - Den beste slopestyleløypa jeg har sett

LES OGSÅ: Reiste jorda rundt for Arctic Challenge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.