*Nettavisen* Nyheter.

Skiglede på Abildsø

Store og små gleder seg over nypreparerte skispor på Abildsø.

ABILDSØ: Roy Jamesson og andre skiglade abildsøbeboere jublet da Friluftsetaten i fjor kjørte opp rundløype på jordet ved Abildsø gård. Da var anledningen skidag på Manglerud skole, men skisporene ble ivrig brukt også resten av vinteren.

Nå har Friluftsetaten igjen kjørt opp rundløype, samt tatt noen ekstra turer på området rundt Abildsø gård og i retning Østensjøvannet.

Fornøyde abildsøbeboere

– Det er generasjonsskifte og mange barn i området nå, og jordene her er et vinterparadis når det kjøres opp løyper, sier Roy Jamessen.

Han gleder seg over alle de flotte sporene som ble kjørt opp i forrige uke.

– Dette er fantastisk flott og akkurat sånn vi ønsker at det skal være, sier Jamessen takknemlig.

Knut Andersen er en annen som jubler.

– Tusen takk til de som har laget så flotte skiløyper på Abildsøsletta! Nå går traseen til og med rundt Abildsø gård. Nærmere dørstokken kommer man ikke, sier Andersen, som har testet løypene sammen med Ola Sørmo.

Bare broen gjenstår

Roy Jamessen har i mange år ivret for at Friluftsetaten skal gjenoppta tradisjonen med skispor fra Abildsø til Østmarka. Med unntak av over broen ved Smedbergbekken, er det nå skispor hele veien.

– Broen over Smedbergbekken er for smal for en løypemaskin. Jeg har påpekt at de må gjøre noe med dette i flere år, og håper at de kan finne en løsning på problemet, sier Jamessen.

– En ny bro vil gjøre det lettere for Friluftsetaten å lage sammenhengende løyper til Østmarka, for nå har de måttet frakte løypemaskinen hit på lastebil, påpeker han.

– Vi er en skinasjon og må legge til rette for den oppvoksende generasjon. Man har penger til å arrangere Ski-VM, da bør man også kunne prioritere litt penger til en ny bro, mener Jamessen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.