*Nettavisen* Nyheter.

Skiglede på Øvresetertjern

Stemningen var høy da Blåbærskogen barnehage og Røa Menighetsbarnehage tok turen til Tryvann skiskole onsdag. God gli hadde de så absolutt.

Øvresetertjern: Sol fra skyfri himmel og deilig temperatur gjorde sitt til å sette den perfekte rammen rundt skiskolen. Midt i bakken ventet leder av skiskolen Sverre Bratholm, for anledningen kledd i rødt.
- I år har det vært veldig stor pågang og vi har måttet sette ti stykker på venteliste. Til neste år skal vi ta inn flere instruktører, men før det har vi desverre måttet sette en grense på 100 stykker, forteller Bratholm.

Uredde


Latter og ivrige barnehyl fyller med ett den snøkledde bakken ned mot Øvresetertjern. Maia (5) og Kristian (5) skynder seg til toppen før de setter utfor mot hoppet.
- Man må sette seg ned litt sånn, da faller man ikke så hardt, sier Maia mens hun titter bak på vennen sin.
- Jeg pleier å hoppe og håpe at jeg står på bena, jeg, smiler Kristian.
Det lille hoppet midt i bakken blir raskt populært blant samtlige av de uredde småhopperne. Men etter å ha falt rett på rompa et par ganger synes Mathilde (5) at nok er nok.
- Jeg står her og venter på de andre litt jeg. Da jeg falt fikk jeg nemlig ganske mye snø ned i jakken, sier hun og børster både jakke og bukse.
Bratholm og instruktør Andrés Pettersen hjelper barna kontinuerlig med å finne balansen på skiene. Og at barna synes det er gøy, ja det hersker det liten tvil om.
- Å stå på ski er kjempemorsomt, men jeg synes det er litt gøy å falle også jeg. Ikke hvis jeg faller hardt da, bare hvis jeg lekefaller, sier Stian.

Tett i køen


Etter endt hopprunde er det klart for skikjøring gjennom fargede "hindre". Men når man står i kø med ski på bena er det ikke alltid like lett å holde seg oppe.
- Christoffer! Nå må ikke du falle på meg, sier en liten, lyshåret jente mens hun balanserer på to ski i den lille køen på toppen av bakken.
- Neida, jeg står jo langt bak jeg, jeg, smiler Christoffer og trekker luen ned over ørene.
Andrés Pettersen forklarer det viktigste mens samtlige av barna lytter. Teknikk er viktig å lære seg, allerede i ung alder.
- Jeg skal kjøre kjempefort nedover i hvertfall, sier Kristian med et fornøyd smil om munnen.
- Jeg også, men jeg håper jeg ikke faller før jeg har kommet helt ned, sier Stian.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag