Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skigleden

Slik gjøres det: Trude Dybendahl Hartz' nye bok er en veileder til hvordan man går best på ski. Her diagonalgang utført av forfatteren. Foto: Utlånt
Slik gjøres det: Trude Dybendahl Hartz' nye bok er en veileder til hvordan man går best på ski. Her diagonalgang utført av forfatteren. Foto: Utlånt
Verdensmester Trude Dybendahl Hartz lærer bort god skiteknikk i ny bok.

Forfatter og skidronning: Trude Dybendahl Hartz. Foto: Utlånt

Solemskogen: Tidligere verdensmester i langrenn, Trude Dybendahl Hartz, har samlet fire års erfaring med teknikkurs for alt fra vanlige mosjonister til profesjonelle idrettsutøvere, mellom to permer.

Viktig for utbyttet"Større skiglede med bedre teknikk" er en bok som passer for alle mennesker, enten de er på et høyt eller lavt ferdighetsnivå. Den er delt inn i en grunnleggende og en viderekommende del. Teknikken og grunnprinsippene for å få et godt utbytte av å gå på ski er de samme for alle, forteller Dybendahl Hartz.

Det er veldig givende å se på deltagerne at de lyser opp når det plutselig løsner og de finner harmonien og den gode flyten. Det er viktig for meg å fokusere på og formidle skigleden til folk, sier Dybendahl Hartz.

Mange tilbakemeldinger

Hun har fått mange tilbakemeldinger fra mennesker som har lest boka og fått det til å fungere selv. 120 bilder, mange i serie som viser god og mindre god teknikk, både forteller og illustrerer hvordan skigåingen bør utføres for å slite minst mulig på kroppen.

Jeg har sett utrolig mye "rar" skigåing. Mitt utgangspunkt er at det skal gi god helse og være sunt for hele kroppen. Da er det viktig at man bruker den riktig og ikke belaster muskler og ledd feil. Man skal komme hjem med færre "vondter" enn man gikk ut med, forklarer Dybendahl Hartz.

Hun betegner seg selv heller som teknikk-coach enn som instruktør, og ønsker gjennom bevisstgjøringsøvelser at kursdeltakerne og leserne av boka skal klare å kjenne etter hvordan de plasserer egen kropp.

Gjør du øvelsene, og jobber deg gradvis gjennom innholdet, får du til å utvikle teknikken og skigleden, sier Dybendahl Hartz.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!