RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiidyll på Maridalsvannet


Anne og Knut Witberg fra Grefsen føler seg privilegerte. – Å kunne gå på ski over Maridalsvannet i nydelig vær, midt på tirsdagen, er å være privilegert, ifølge de ivrige skigåerne. Foto: Kristin Tufte Haga
Anne og Knut Witberg fra Grefsen føler seg privilegerte. – Å kunne gå på ski over Maridalsvannet i nydelig vær, midt på tirsdagen, er å være privilegert, ifølge de ivrige skigåerne. Foto: Kristin Tufte Haga Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Midt i solskinnet, en tirsdag midt på dagen, og midt ute på Maridalsvannet, nyter Anne og Knut Witberg skiføret. – Og vi føler oss privilegerte! sier Grefsen-beboerne.

KJELSÅS/MARIDALEN: Anne og Knut Witberg fra Grefsen går på ski så ofte som de kan, men helst utenom de mest «trafikkerte» løypetraseene, og gjerne over Maridalsvannet. De savner egentlig heller ikke scooter-oppkjørte løyper over vannet. Friluftsetaten vil ikke prioritere å preparere løyper her.

– Men det hadde jo gjort strekningene over vannet mye mer brukervennlig og mer for alle, sier Anne.

Nå som det er så hardt, og ikke snør mye, så er det jo løyper som blir tråkket opp, og blir «liggende». over vannet Men med mye snø, så er det klart at det blir tungt å lage egne løyper over.

– At det er hardt og isete er også en av grunnene til at vi foretrekker å gå over vannet. Bratte utforkjøringer på dette føret kan jo bli brukne bein, ler Knut, som også legger til at det er lettere å gå med familiens hund over vannet, enn i folksomme løypetraseer.

Dagens tur går via Sanner gård, videre på oppkjørte løyper over jordene, og tilbake med sola i fjeset over Maridalsvannet.

– Man får nesten følelsen av å gå over vidda nå når vi går over vannet. Dette er helt fantastisk – og påsken er her jo allerede! sier paret og glir av gårde mot land på andre siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere