Skijenter klatrer til topps

Frida, Bettina, Kristin, Oda og Siri klatret på seg selvtillit da Oslos ski- jenter møttes til dyst i klatreveggen på Skøyen Klatresenter.

Skøyen: Jeg har aldri klatret før, så det så litt skummelt ut da jeg kom hit i dag tidlig, sier Siri Eckhoff Thorsen (12) fra Lyn.
Hva tenkte du da du hang høyt oppe i veggen?
Det var litt ekkelt, men det gikk egentlig ganske bra, sier Siri.
Jentene var flinke og tøffe, og de forserte de ulike veggene med den største selvfølgelighet. Selv om det kilte litt i magen når det ble mange meter ned til trygg grunn.
Det er verst når man er høyt oppe, for der er også veggen vanskeligst å klatre på. For på begynnelsen er det lett, sier Bettina Lundin (12) fra Koll.
Synes du det er gøy?
Å, ja. Det er kjempegøy å klatre, men jeg er litt redd for at de som står på bakken ikke skal holde meg igjen når jeg er høyt oppe, sier Bettina.
Hva er det vanskeligste med å klatre?
Bulkene på veggen er ikke så enkle, for det er ingen tak utenpå de. Der må vi strekke oss over, og det har vi ikke lange nok armer til, sier Bettina.

Bare jenter


64 langrennsjenter i alderen 13-16 år fra Oslo var samlet for å klatre søndag morgen. Dette er et jenteprosjekt som ble dratt i gang av Hanne Toftdahl og Anne Borgnes fra Heming for fem-seks år siden. De søkte skiforbundet om midler, og har fått pengestøtte hvert eneste år.
Vi har tre samlinger hvert år. En med klatring, en måneskinnstur på langrenn og en padletur på Nesodden, forteller Toftdahl.
Alle aktive rennjenter (må ha deltatt i minst to kretsrenn) fra Oslo i den aldersgruppen kan delta, og målsettingen er grei.
Målet er å skape et miljø på tvers av klubbene. Dessuten handler det om å flytte sine egne grenser, og få bra trening i både balanse, koordinasjon og styrke, forteller Toftdahl.

Sosialt


Våre lokale jenter trives kjempegodt.
Det er veldig gøy å møte og bli kjent med de andre jentene vi går på ski mot om vinteren, sier Kristin Hjelstuen (12) fra Lyn.
Nå gleder jentene seg til snøen kommer, og at skisesongen starter for alvor.
Vi som går for Koll og Lyn skal snart på samling til Austli, forteller Bettina.
Og vi skal til Sjusjøen med Kjelsås, legger Frida Bustad (12) til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.