RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilter Kyststien


Kyststi: Turgåer Hans Erik Myhre og Anne Margrethe Fjære (midten) får en kjapp historisk innføring om Ekebergskråningen av Gunnar Pedersen (t.v). Til høyre er Benedicte Milton i Norsk Utemiljø som jobber med skiltingen av Kyststien langs Ekebergskråningen.
Kyststi: Turgåer Hans Erik Myhre og Anne Margrethe Fjære (midten) får en kjapp historisk innføring om Ekebergskråningen av Gunnar Pedersen (t.v). Til høyre er Benedicte Milton i Norsk Utemiljø som jobber med skiltingen av Kyststien langs Ekebergskråningen.
Merkingen av Kyststien langs Ekeberg-skråningen er nå i full gang.

Ekeberg/Gamlebyen: Stien her er veldig flott. Vi har gått fra Ekebergrestauranten. Tidligere har jeg vært på tur her med skoleklasser, nå har jeg tatt med mannen min, sier Anne Margrethe Fjære fra Brannfjell som var på tur sammen med ektemannen Hans Erik Myhre i det øsende regnvær på tirsdag.

Denne uken startet firmaet Norsk Utemiljø, på oppdrag fra Friluftsetaten, merking av Kyststien langs Ekebergskråningen. Da Nordstrands Blad tok en tur på stien sammen med lokalhistoriker Gunnar Pedersen var tre av rundt tretti stimerker satt opp.

Knyttes sammen

Endelig blir stien merket. Det er så mye spennende å se på underveis, sier Gunnar Pedersen entusiastisk.

Kyststien langs Ekeberg starter ved trappa nederst i Kongsveien, går videre opp til Ekebergrestauranten, via familiedalen og Helleristningene, til Utsikten og videre til Sportsplassen hvor stien går langs en gammel kjerrevei til Nedre Bekkelaget. Derfra skal det går en sti ut på Ormøya og Malmøya og en sti videre utover langs Bunnefjorden. Stien i Ekebergskråningen skal på sikt knyttes sammen med Kyststien som går hele veien til svenskegrensen. Stien skal også kobles på Kyststien som er opprettet på Bygdøy ved en merket løype gjennom byen.

Mange severdigheter

Gunnar Pedersen ser betydelig potensial i merkingen av Kyststien:

Her er muligheter til å lage en mengde avstikkere til de mange severdighetene i Ekebergskråningen. En avstikker kan gå til stedet der Munch fikk inspirasjon til Skrik (like ved Ekebergrestauranten), her må vi få opparbeidet et utsiktspunkt med informasjonsskilt. Sjømannsskolen har mye å by på med Utsons flotte skulptur på utsiden og Per Kroghs freskomalerier inne, vi har Jettegrytene og så må vi selvsagt ha en avstikker ned til historiske Kongshavn, sier Gunnar Pedersen.

Mulighetene langs stien er mange, men det vil kreve en del, både i forhold til oppsetting av informasjonsskilt og vedlikehold:

Fra Sjømannsskolen til Utsikten bør det for eksempel skoges, det er jo tross alt en Kyststi så man må jo se vann av og til, sier Gunnar Pedersen.

Resten av skiltene skal settes opp i løpet av de neste ukene, så da er det bare å ta på seg turskoene og legge ut på tur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere