RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilter privat på offentlig vei


 
 
Rundt om i våre bydeler dukker det opp stadig flere private parkeringsskilt langs offentlige veier. – Dette er ikke tillatt, sier Odd Bratteberg i Samferdselsetaten.

ØSTENSJØ/NORDSTRAND: Etter en liten biltur til Ulsrud (Østbyfaret), Nordseter (Nordseter Terrasse) og Nordstrand (Vingolfveien) fant Nordstrands Blad mange eksempler på private parkeringsskilt som er satt opp på gjerder eller mur ut mot offentlig vei.

VET DU OM ULOVLIGE SKILT? SEND DITT BILDE TIL OSS!

Noen forteller at her er det gjesteparkering for den gitte adressen, andre forteller at denne plassen er privat og at uvedkommende biler vil bli tauet for eiers regning og risiko.

Grense midt i veien

– Alle disse er registrert som offentlige veier og da er reglene klare, sier Odd Bratteberg i Samferdselsetaten.

– Det er ikke lov til å sette opp slike skilt. Bare politiet og samferdselsmyndighet har lov til det, sier han.

Samferdselsetaten får fra tid til annen meldinger om slike skilt fra publikum, eller de oppdages av etatens kontrollingeniører.

Han tror årsaken til at slike skilt popper opp beror på en misforståelse.

– De kan jo være satt opp i god tro, men reglene er klare. Selv om eiendomsgrensen gjerne går midt i veien er det bare politiet og vi som kan sette opp skilt utenfor gjerdet, sier Bratteberg.

Gjorde jobben for naboen

I Østbyfaret står slike skilt på flere adresser. Betty Thorvaldsen i nummer 37 forklarer at skiltet ble satt opp i vinter og egentlig skulle vært tatt ned igjen.

– I vinter bodde alle barna hjemme og vi hadde seks biler som trengte parkering. Vi måkte langs veien for å få plass, men en nabo kom hele tiden og tok plassen. Skiltene skulle tas ned igjen, men vi har bare ikke fått gjort det, sier hun.


Bystyrepolitiker Nina Backhe (Ap) bor også i Østbyfaret og synes ikke noe særlig om utviklingen.

– Dette er en praksis som ikke må få spre seg. Skiltet er satt opp av naboen. Vi flyttet inn i mars og har bedt han om å fjerne det, sier Nina Backhe til Nordstrands Blad.

Sikker skolevei

Skiltet som er satt opp i Vingolfveien er satt opp av beboerne. Årsaken er todelt, ifølge Morten Heck som bor på adressen. Han mener det kjøres for fort på strekningen og at parkeringsforbudet i Nordstrandveien fører til at folk som skal ta toget heller parkerer i Vingolfveien, hvor det bor barn som både leker i veien og bruker veien for å komme seg på skolen.

– De som skal ta toget har det gjerne travelt og kjører fort. Skiltene er satt opp for å trygge skoleveien og fordi vi ikke har andre parkeringsmuligheter her, sier han.

I flere år har de forsøkt å få til fartsdumper i Vingolfveien, men har bare møtt døve ører hos samferdselsetaten og bydelen.

Samferdselsetaten vil nå be folk som ulovlig har satt opp skilt om å fjerne disse.

 

VET DU OM ULOVLIGE SKILT? SEND DITT BILDE TIL OSS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere