Skimmet norske bankkort for 2,3 millioner

En 50 år gammel bulgarer er tiltalt for å ha installert skimmingutstyr over store deler av Østlandet og svindlet til seg over to millioner kroner.

Saken starter i Oslo tingrett i oktober. Det er satt av fem dager til hovedforhandlingen.

– Han kommer til å erkjenne straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til VG.

Saken har vært etterforsket over lengre tid av vinningsgruppen i Oslo politidistrikt. Ifølge tiltalen begynte mannen å installere skimmingutstyr i minibanker på Østlandet i august 2010. Svindelen skal ha vart fram til desember 2011.

Etter at kortinformasjonen var kopiert, skal penger ha blitt tatt ut i minibanker i USA og Mexico. Ifølge tiltalen var mannen med i en organisert kriminell gruppe.

I alt 700 norske bankkort skal ha blitt skimmet for 2,3 millioner kroner. Mannen er også tiltalt for 21 mislykkede forsøk på skimming til en samlet verdi av 1,1 millioner kroner.

Han var etterlyst av norsk politi og ble utlevert fra Tyskland i mars i år. I mellomtiden har bulgareren sonet en dom i Tyskland for lignende forhold.

Av tiltalen fremgår det at de fleste minibankene hvor det ble installert skimmingutstyr, tilhørte DNB. Det er lagt ned påstand om en erstatning på cirka to millioner kroner til banken, mens Nordea og SpareBank 1 kan få henholdsvis noe over 60.000 kroner og rundt 170.000 kroner hver. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.