*Nettavisen* Nyheter.

Skinnende øyne i Frognerparken

I helgen kan du besøke Paviljongen i Frognerparken og se utstillingen “Shining Eyes”.

Denne helgen kan du beskue kunst i Paviljongen i Frognerparken. Det er første gang på nesten 50 år at publikum får adgang til bygget på ”Utsikten”.

FROGNERPARKEN: Det er utstillingen ”Shining eyes” som kan lokke med åpne paviljongdører kun 17.–19. september. Bak utstillingen står kunstneren Anne Onsager, som lager skulpturer, og Kristine Maudal, som lager malerier. Det er tredje året på rad de inviterer til utstillingen ”Shining eyes”.

Under åpningen på fredag vil også poeten Bertrand Besigye lese egne dikt fra sin nye diktsamling, som kom ut i våres. Det er gratis inngang.

Fra 1820-tallet

Paviljongen på ”Utsikten” i Frognerparken har ikke vært åpent for publikum på nesten 50 år. Den ble i sin tid flyttet fra Blaafarveværket til sin nåværende beliggenhet og stammer fra 1820-tallet. Den er et klassisk åttekantet «rundtempel» med søylegang. Taket er en malt kopi i miniatyr av kuppelen over Pantheon-tempelet i Roma.

Kunst som beveger

Det var den verdensberømte dirigenten Benjamin Zander som inspirerte Maudal og Onsager til å bruke begrepet ”Shining Eyes”.

Benjamin Zander sier at når han opplever at publikum sitter der med ”shining eyes” – da vet han at kunsten har beveget. Som kunstnere har man en unik mulighet til å spre glede og inspirasjon, og også ta imot dette i dialogen som kunsten avstedkommer, forteller Maudal og Onsager.

Maler musikk

Kristine Maudals arbeider omtales som energiske og entusiastiske og maleriene som vises denne gangen er en del av prosjektet ”Found Rhythm” der hun maler musikk. Hun jobber med en rekke utstillinger og kunstprosjekter i Spania, USA og Asia. Siste året har hun hatt to utstillinger i San Francisco og drar i oktober til Monaco for å være med på utstillingen “Love Art” med Knut Bry, Espen Eiborg og Camilla Prytz.

Parken og Pink Floyd

Anni Onsager arbeider med skulptur, primært i mosaikk. Faglig bakgrunn er fra Italia, England, Danmark og Norge. Hovedinspirasjon er Antoni Gaudi og hans arbeider i Barcelona, de fantastiske gamle arbeidene i Ravenna, Nek Chand i India og andre. I Norge er det få som jobber med mosaikk. Hun jobber med ulike materialer som smalti (tradisjonell italiensk glassmosaikk (journ. anm.), glass og keramiske fliser, resirkulert glass, speil, sement og foto. Denne gangen er inspirasjonen hentet fra Frognerparken og lyrikken til gruppa Pink Floyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.