Skirenn med løven

Løven (alias Ole Skogen Dahle) og Thomas Brott inviterer store og små til aktivitetsdag på Krigsskolen. «Snikisen» snek seg unna fotografering, men vil likevel snike rundt på dagen.

Løven (alias Ole Skogen Dahle) og Thomas Brott inviterer store og små til aktivitetsdag på Krigsskolen. «Snikisen» snek seg unna fotografering, men vil likevel snike rundt på dagen.

Tradisjonen tro arrangerer Krigsskolen barneskirenn og aktiviteter i Linderud leir.

LINDERUD: Søndag 24. januar mellom klokka 10.00 og 15.30 er det ventet at mange hundre mennesker vil finne veien til leiren.

– Dette er en lang tradisjon som i sin tid ble startet for å skape "goodwill" hos befolkningen på Linderud, sier PR og informasjonssjef Ole Skogen Dahle.

Over 1000 besøkende

Siden har Krigsskolen fortsatt å skape begeistring hos store og små besøkende under det årlige arrangementet.

– Med barn og voksne har vi ofte over 1000 mennesker innom i løpet av dagen, sier aktivitetssjef Thomas Brott.

– Det er utrolig artig at så mange setter pris på arrangementet. Vi vil gjerne nå ut til alle. Derfor ringer vi også rundt til alle barnehagene og skolene i området i forkant, sier Skogen Dahle.

Skirennet og aktivitetene er tilpasset barn i aldersgruppa 3-10 år, men alle er velkomne. Alle som deltar i skirennet får diplom, og det blir utdelt premier.

– Vi har to løyper, en for de minste, og en for de litt eldre. De vil være noen hundre meter lange. Det er ingen fellesstart, men tidtaking, slik at man kan starte når man vil, sier Brott.

Fang "Snikisen"

Krigsskolen lokker også med andre aktiviteter.

– Luftgeværposten kan være vel så interessant for far som for sønn. Vi har også lek og aktiviteter i gymsalen, slik at folk kan komme seg inn dersom sprengkulda fortsetter, sier Brott.

Videre blir det skileik og førstehjelp. Ungene kan dessuten prøve uniformer og kamuflasjekrem.

Løven og "Snikisen" vil selvfølgelig være til stede med sine krumspring.

– Det blir satt opp "Wanted"-plakater på Snikisen. De som fanger ham, får belønning i form av godteri, sier Brott.

Garantert våpenfritt

Tidligere år har foreldre reagert på at det har vært våpen til stede. Det blir det ikke i år.

– Vi har valgt å fjerne dette helt. Det eneste vi har er luftgevær, men denne posten er plassert litt unna det andre, sier Brott.

Krigsskolen har inngått en avtale med Linderud senter om gratis parkering.

– Vi ønsker at folk parkerer på Linderud senter, hvor de kan sitte på med beltevogner og andre kjøretøyer opp til leiren. Vi kommer til å kjøre skytteltrafikk hele dagen, sier Skogen Dahle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.