Skisporten vil lide!

Ragnar Madsen og Peter Zimmer i Oslo skikrets og langrennsløperne er stengt ute fra Kollen så lenge anlegget bygges ut. Foto: Alexander Synstad

Ragnar Madsen og Peter Zimmer i Oslo skikrets og langrennsløperne er stengt ute fra Kollen så lenge anlegget bygges ut. Foto: Alexander Synstad

Oslo skikrets frykter den går mot en vinter med langt færre stavtak enn tidligere. Med et Holmenkollen under ombygging og ingen støtte til reserveanlegg kan Oslos nest største idrett komme til å blø.

HOLMENKOLLEN: Nestleder Peter Zimmer i Oslo skikrets og leder i langrennskomiteen, Ragnar Madsen sukker og ser på byggeplassen Holmenkollen.

De vet at det haster noe fryktelig med å få på plass levelige treningsforhold for langrennsidretten denne vinteren. Zimmer og Madsen er frustrerte.

Overfor Oslo kommune stilte de for flere måneder spørsmålet om hva langrennsidretten skulle gjøre når Holmenkollen ble en byggeplass.

De frykter 12.000 aktive langrennsløpere kan bli rammet. I tillegg peker de på at det er tusenvis uorganiserte, mosjonister og turgåere som bruker anlegget.

Kommentér saken nedenfor!

Hadde planene klare

To måneder etter at kommunen meldte om stengning av Kollen-anlegget, hadde vi planene klare for å skaffe reservekapasitet. Vi har prøvd å få med kommunen på et spleiselag. Et spleiselag der klubbene skulle gjøre mye egeninnsats, mens kommunen skulle gjøre enkle tiltak for tilrettelegging.

Men Zimmer og Madsen har ikke fått noe svar. De er skuffet.

Et sju måneder gammelt brev med detaljerte planer er ikke besvart, til tross for mange purringer, sier Madsen.

Stillstand

En oversikt skikretsen sitter med, viser at det stort sett skjer lite med reserveanleggene.

Det er gjort noen gode løypetiltak på Skullerud, men bortsett fra det er stille fra kommunens side. Men vi og klubbene har gjort det mulige, og umulige for å bøte på den på den akutte anleggsmangelen. Vi har presentert gode planer for hvordan det kan gjøre med enkle tiltak.

Zimmer og Madsen ramser opp flere klubber som har utviklet egne trenings- og rennanlegg. Disse er blant andre Lyn, Rustad, Kjelsås, Heming og Sørkedalen.

Med litt innsats tror de disse anleggene kan ta imot løperne som nå er stengt ute fra Kollen.

Stengt

Med velvilje og overføring av de fem millionene til øyeblikkelige tiltak vil erstatningsanleggene kunne rustes opp. Men det må skje raskt. Vi er allerede i gang med skisesongen.

Skikretsen har fått beskjed om at Kollen vil være stengt hele neste år. Men den antar at anlegget vil bli opptatt med avsluttende arbeider, igangkjøring og prøve-VM store deler av vinteren 2010.

Men også etter det regner skikretsen med at Kollen er fullbooket. Zimmer og Madsen mener det trengs permanent tilleggskapasitet også etter at anlegget er åpnet igjen.

Vil ha dialog

Byrådssekretær for næring- og idrett André Larssen ønsker en dialog med skikretsen.

Brevet som skikretsen viser til, har nok ligget hos idrettsetaten. Derfor har ikke vi kjent til det. Men vi vil ha en prat med skikretsen og få i gang en dialog, sier Larssen.

Samtidig ber han skikretsen om tålmodighet og smidighet. Han deler ikke helt svartmalingen av anleggssituasjonen. Han peker blant annet på at det finnes gode lysløyper i Lillomarka.

Gjør det vi kan

Vi forstår at det blir litt vanskeligere for skisporten framover. Men ytre løypenett skal etter det vi forstår kunne benyttes. Vi har hele tiden sagt vi skal gjøre det vi kan for at skisporten ikke skal lide. Og vi vil også preparere de løypene vi kan, sier Larssen.

De fem millionene som skikretsen etterlyser, mener Larssen ikke er penger som spyttes inn i anlegg.

Dette er penger som har gått mellom etatene, og som har gått til lønne egne folk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.