RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skitalentet med indiske gener


FORT OPPOVER: Varun Updahyay (Høybråten og Stovner IL) kom inn på en solid 6.plass under helgens KM i helgen. ALLE FOTO:ARILD JACOBSEN
FORT OPPOVER: Varun Updahyay (Høybråten og Stovner IL) kom inn på en solid 6.plass under helgens KM i helgen. ALLE FOTO:ARILD JACOBSEN
Med indiske foreldre er Varun Upadhyay (24) fra Høybråten og Stovner IL et uvanlig syn i skiløypen.

HOLMENKOLLEN: – Faren min kom til Norge da han var 20 år. Når jeg vokste opp var han svært flink til å lære meg nye ting. Jeg har alltid vært glad i å gå ski, sier Varun Upadhyay, som gikk inn til en 6.plass på klassisk 10 km under Kretsmesterskapet i Holmenkollen lørdag.

Få med flerkulturell bakgrunn

Varun er født og oppvokst på Høybråten og har gått ski siden han var 8 år gammel.

– Jeg er veldig glad i klubben min. Miljøet har vært fantastisk og de har gitt meg en god støtte opp gjennom årene, sier han.

Men det er ikke mange med flerkulturell bakgrunn som er med og konkurrerer?

– Jeg ser ikke så mange under konkurransene. Det hender jeg ser noen når jeg trener, men det er ikke så stor skiinteresse nei.

Hvorfor tror du at det er sånn?

– Når to foreldre er oppvokst i et annet land så er ikke ski naturlig. Man blir fort fremmed for ting man ikke er vant til, sier Varun, som ikke angrer på han valgte å satse på ski som ung.

– Jeg satset veldig mye fra jeg var 16 til 20 år. Siden har studiene tatt mye av tiden, sier Varun som er ansett i Posten.

Ikke fornøyd

Lørdagens sjette plass er han forøvrig ikke helt fornøyd med.

– Jeg bommet litt med smøringen. Jeg hadde nye ski og valgte voks. Det var en dårlig deal. Det holdt en runde og så holdt ikke festet seg, sier Varun.

Selv om han har trappet litt ned, så liker han fortsatt å konkurrere.

–Jeg trener fortsatt 5-6 ganger i uken. Østmarka er favorittplassen. I dette terrenget må teknikken sitte om man skal få god nytte av treningen, sier Varun.

Hva er ambisjonene denne sesongen?

– Nå venter Norgescupen til helgen. Og under NM på Voss satser jeg på å komme topp 40 i sprinten, avslutter Varun Upadhyay.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere