*Nettavisen* Nyheter.

Skitt fiske!

Når sola går ned, kommer fiskerne til Sognsvann.

Sognsvann: De aller fleste er i ferd med å pakke sammen. Våte håndklær og badedrakter, plastspader og baller, engangsgrillen og solbriller forsvinner ned i sekker og bager. Myggen kommer frem og kretser bare centimetre over vannskorpen. Makrellskyer varsler om en morgendag med sol. Mens badegjestene går hjem, kommer fiskerne til Sognsvann. Tålmodige og ofte med et særdeles optimistisk sinnelag;
- Fisken biter best akkurat ved solnedgang og soloppgang, sier Kenneth Kjærstad. Han har nylig flyttet inn på studentbyen på Kringsjå fra Bjølsen studentby sammen med kjæresten, og er lykkelig over å bo så nær marka.
Studenten har anskaffet ei bok utgitt av Oslomarkas fiskeadministrasjon (OFA), kjøpt et todagers fiskekort og er på tur på Sognsvann med tantungene Julie og Jonas, og bestefar "Buste", Øyvind Lunde.
Ei måke kretser over fiskeplassen for å se om det er kommet noen fangst, og ei and nærmer seg for å sjekke ut om de nyankomne har brødskalker med. Lite aner de om farene det innebærer å komme såpass nær; Julie og Jonas skal kaste med stang for aller første gang.
- Veldig viktig å være forsiktig med kroken så en ikke får den i fingeren, påpeker Julie idet minstemann foretar et ganske så risikofylt kast. Det gikk bra, og spinneren er snart på vei inn mot land, igjen.
- Jeg har fått abbor i Sognsvann tidligere, men det er ørret som er tingen, da, sier Kjærstad og en kan formelig se hvordan han har lyst til å skryte på seg en storfangst, men han tar seg fint inn.
- Største ørreten jeg har fått er bare på vel kiloen, men vi får se i dag, da, sier han og kaster vant ut igjen. Han har fisket mye i Gjerdrumsområdet tidligere, og er spent på forholdene i marka.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.