RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I dag må Hallstein Bjercke svare for sin egen, og Oslo kommunes rolle, da Oslo Vei gikk konkurs like før jul i 2012.
I dag må Hallstein Bjercke svare for sin egen, og Oslo kommunes rolle, da Oslo Vei gikk konkurs like før jul i 2012. (NTB Scanpix)

«Skittent og råttent politisk spill» - i dag må ledelsen svare

Sist oppdatert:
Onsdag møter ledelsen i Oslo Vei i en åpen høring i Finanskomiteen.

OSLO: Rett før jul i 2012 var det kroken på døra for Oslo Vei, som drev sfaltlegging, anleggsarbeid og renhold på oppdrag fra Oslo kommune. 

Eneeier Oslo kommune nektet å spytte inn mer kapital, og selskapet hadde ikke noe annet valg en å gå den tunge veien til skifteretten.

Vil saksøke Oslo kommune

Største kreditor var Sparebanken 1, som hadde over 130 millioner kroner utestående, da konkursen var et faktum. Banken har i ettertid jobbet for å finne ut om Oslo kommune har handlet kritikkverdig i forbindelse med konkursen. 

- Vi gjør det vi kan for å komme til bunns i Oslo Vei-konkursen. Har Oslo kommune gjort noe klandreverdig, vil vi vurdere å gå til søksmål, sa informasjonsdirektør Christian Brosstad i Sparebank 1 Gruppen til Nettavisen NA24 i 2013.

LES HVORDAN NETTAVISEN NA24 AVSLØRTE OSLO VEI-SKANDALEN HER:

Truer Oslo kommune med kjempesøksmål

- Flere gråter og vet ikke hvordan de skal klare seg gjennom jula

Steinhaug kan koste 200 millioner

Refses i hemmelig brev

- Byråden har bidratt til en veldig trist julefeiring

Ber bystyret utsette sak etter Nettavisen NA24-avsløring

- Konkursen er en gave til oss

Koste hva det koste ville

Det er i sær måten Oslo kommune håndterte leieavtalen Oslo Vei hadde med sin eier, Oslo kommune, hvor Huken pukk- og asfaltverk lå. Leieavtalen gikk fram til 2021, men kommunen, med byråd Hallstein Bjercke (V) i spissen, påla å si opp avtalen med kommunene, der pukkverket lå.

- Konkursen i Oslo Vei AS er etter mitt syn, politisk styrt. Politikerne ønsket å avvikle Huken, koste hva det koste ville, sa tidligere administrerende direktør Arnt Rønning til Nettavisen NA24 rett før jul i 2012.

Konkursen førte til at flere hundre ansatte mistet jobben.

- Dette er et skittent og råttent politisk spill. Bjercke ofrer mange milliarder kroner og flere hundre arbeidsplasser, for å legge ned pukkverket på Huken, Andre Waage Waage til Nettavisen NA24 i 2013.

i dag er det altså åpen høring om Oslo Vei-konkursen i finanskomiteen i Oslo kommune. Der skal både administrativ og politisk ledelse grilles om saken.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere