Gå til sidens hovedinnhold

«Skittent og råttent politisk spill» - i dag må ledelsen svare

Onsdag møter ledelsen i Oslo Vei i en åpen høring i Finanskomiteen.

OSLO: Rett før jul i 2012 var det kroken på døra for Oslo Vei, som drev sfaltlegging, anleggsarbeid og renhold på oppdrag fra Oslo kommune.

Eneeier Oslo kommune nektet å spytte inn mer kapital, og selskapet hadde ikke noe annet valg en å gå den tunge veien til skifteretten.

Vil saksøke Oslo kommune

Største kreditor var Sparebanken 1, som hadde over 130 millioner kroner utestående, da konkursen var et faktum. Banken har i ettertid jobbet for å finne ut om Oslo kommune har handlet kritikkverdig i forbindelse med konkursen.

- Vi gjør det vi kan for å komme til bunns i Oslo Vei-konkursen. Har Oslo kommune gjort noe klandreverdig, vil vi vurdere å gå til søksmål, sa informasjonsdirektør Christian Brosstad i Sparebank 1 Gruppen til Nettavisen NA24 i 2013.

LES HVORDAN NETTAVISEN NA24 AVSLØRTE OSLO VEI-SKANDALEN HER:

Truer Oslo kommune med kjempesøksmål

- Flere gråter og vet ikke hvordan de skal klare seg gjennom jula

Steinhaug kan koste 200 millioner

Refses i hemmelig brev

- Byråden har bidratt til en veldig trist julefeiring

Ber bystyret utsette sak etter Nettavisen NA24-avsløring

- Konkursen er en gave til oss

Koste hva det koste ville

Det er i sær måten Oslo kommune håndterte leieavtalen Oslo Vei hadde med sin eier, Oslo kommune, hvor Huken pukk- og asfaltverk lå. Leieavtalen gikk fram til 2021, men kommunen, med byråd Hallstein Bjercke (V) i spissen, påla å si opp avtalen med kommunene, der pukkverket lå.

- Konkursen i Oslo Vei AS er etter mitt syn, politisk styrt. Politikerne ønsket å avvikle Huken, koste hva det koste ville, sa tidligere administrerende direktør Arnt Rønning til Nettavisen NA24 rett før jul i 2012.

Konkursen førte til at flere hundre ansatte mistet jobben.

- Dette er et skittent og råttent politisk spill. Bjercke ofrer mange milliarder kroner og flere hundre arbeidsplasser, for å legge ned pukkverket på Huken, Andre Waage Waage til Nettavisen NA24 i 2013.

i dag er det altså åpen høring om Oslo Vei-konkursen i finanskomiteen i Oslo kommune. Der skal både administrativ og politisk ledelse grilles om saken.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken